Veluwe

Het op één na grootste natuurgebied van Nederland, met bos, heide, zandvlakten, landgoederen en spectaculaire uitzichten.

Activiteiten

De Veluwe biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf iets plannen? Neem contact op met boswachter Monique Zondag: veluwe@staatsbosbeheer.nl. Geef zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je bent. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Bronstige edelherten op de Veluwe - Natuurtheater VOL

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Dwaal mee door bos en hei en beleef de bronst van dichtbij op de Midden-Veluwe. Let op: VOL.

Meer informatie
Edelhert in het bos

Bronstige edelherten op de Veluwe - Vierhouten VOL

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. En zoals elk jaar zijn de herten bij Vierhouten er als eerste bij. Let op: VOL.

Meer informatie
burlend edelhert

Bronstige edelherten op de Veluwe - Hoog Buurlo VOL

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Ga vlak voor zonsopgang mee met de boswachter en beleef dit spektakel van dichtbij. Na terugkomst staat er een lekker ontbijt voor klaar. Let op: VOL.

Meer informatie
edelhert

Natuurtheater herfsttocht op de Veluwe

Bezoek samen met de gids van Staatsbosbeheer het Natuurtheater op de Veluwe en ontdek het Ugchelse herfstbos.

Meer informatie
bomen in ugchelen veluwe

Vollemaanwandeling door het Speulderbos

Beleef de mystieke sfeer van het bos bij volle maan. Maak samen met de gids van Staatsbosbeheer deze bijzondere tocht door het Speulderbos.

Meer informatie
volle maan

Vollemaanwandeling door het Vierhouterbos

Beleef de mystieke sfeer van de heide bij volle maan. Maak samen met de gids van Staatsbosbeheer deze deels stille wandeling door de bossen en heidevelden.

Meer informatie
De volle maan schijnt door de takken van een boom in het donker

Wild spotten op de Veluwe - Witte Hoogt

Kom wild kijken vanuit wildarena de Witte Hoogt in het Speulder- en Sprielderbos op de Veluwe. Vanuit de overdekte wildarena heb je vrij uitzicht: grote kans dat je ree, zwijn of hert ziet!

Meer informatie
wild arena

Muir Trek over de Veluwe

VOLGEBOEKT Zwerf een dag met de boswachter over de Veluwe. De route staat niet vast, en gisteren en morgen bestaan even niet. Let op: meld je 6 weken tevoren aan.

Meer informatie
naaldbos op de Veluwe

Eten uit de natuur op de Veluwe

Altijd al willen weten wat er eetbaar is in de natuur? Natuurlijk wil je dan ook weten hoe dat proeft!

Meer informatie
brandnetel met een slak

Dierenvriendjespad Nunspeet

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad op de Veluwe en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Meer informatie
Een close-up van de boekjes en de speelschijf van het Dierenvriendjespad

Hulpboswachter op de Veluwe

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het Hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je de Veluwe.

Meer informatie
Twee kinderen staan met hun verrekijker in een natuurgebied

Kabouterpad Hoenderloo

Kom met je kinderen naar het Kabouterpad Hoenderloo en spot de kabouters op deze vrolijke route. Volg de kabouterpaaltjes en doe de opdrachten. Natuurlijk met rode neusjes en puntmuts. Een leuk doepad voor de allerkleinsten!

Meer informatie
Drie kinderen lopen verkleed als kabouter met hun vader door het bos

Kabouterpad Nunspeet

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad in Nunspeet en beleef allerlei spannende avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie
Kabouterweek

Kabouterpad Renkums Beekdal

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad in Renkums Beekdal en beleef allerlei spannende avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie
Een meisje met kaboutermuts en schmink op haar wangen in het bos

Kinderfeestje op de Veluwe

Lekker naar buiten met je verjaardagsfeestje? Bekijk de activiteiten voor 3 tot 7 jarigen en vanaf 8 jaar. Het wordt gegarandeerd een onvergetelijke dag.

Meer informatie
Meisje pluist een braakbal uit

NatuurWijs: met je klas op pad op de Veluwe

Doe mee met NatuurWijs Vechtdal, een natuureducatief programma voor kinderen van de basisschool. Samen met je klas tot over je oren het groen in!

Meer informatie
Een boswachter wijst iets in het bos aan aan een groep kinderen

Ontdek de Veluwe met de Natuur Ontdekrugzak

Kom je ook naar buiten? Neem dan de Natuur Ontdekrugzak mee, vol met materialen om de Veluwse natuur te ontdekken. Leuk voor kinderen van 8 t/m 12 jaar!

Meer informatie
schapen op de Veluwse heide

Op zoek naar De Grote Vijf op de Veluwe - edelhert

Let op: deze activiteit is op alle data volgeboekt. Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! Op de Veluwe speur je naar het edelhert.

Meer informatie
edelhert in het veld

Speurtocht over de Veluwe

Wat weet jij over de natuur van de Veluwe? Ontdek het gebied tijdens een speurtocht. Voor groepen van 8 tot 10 jaar en 10 tot 12 jaar.

Meer informatie
kinderen voeren opdrachten uit in het bos

Wild spotten op de Veluwe - Hemellootjes

Dé plek om wild te zien! Vanuit deze wildobservatiepost in de bossen van Vierhouten heb je tijdens zonsondergang goed zicht op dieren als edelherten, wilde zwijnen en moeflons.

Meer informatie
wild kijken wild arena

Woordvoerders van de natuur - Hoog Buurlo

Je kruipt in de huid van onderzoeker, journalist of ondernemer en ontdekt de natuur van de Veluwe op een manier die bij jou past. Leuk voor groep 5/6!

Meer informatie
Een groep kinderen luistert naar de herder in een heidegebied