Stadsbossen Almere

Het Almeerderhout bestaat uit verschillende bossen met elk hun eigen sfeer, romantische plekjes, kunst en een stadslandgoed.

Buitencentrum Almeerderhout

Buitencentrum Almeerderhout is het beginpunt voor een dagje naar buiten: een bezoek aan stadslandgoed De Kemphaan en de bossen rond Almere. In en rond het bezoekerscentrum vind je allerlei activiteiten rond het thema 'bevers'.

Het knaagt in Almere

Ben je nieuwsgierig, stoer, hou je van avontuur en ben je niet bang om vies te worden. Ga dan mee op avontuur in het Almeerderhout. Leer sporen van de bever herkennen, leef je uit in het Zuiderzee speelbos, zoek het hogerop in het klimbos van Fun Forest of loop één van de doe-paden die de boswachter heeft uitgezet. Eén ding is zeker, je verveelt je hier niet. Honger gekregen van dat alles? In bosrestaurant Buitengewoon Lekker, met groot terras en uitzicht op speelbos en klimpark, vind je heerlijke streekgerechten om je tanden in te zetten.

Openingstijden:
  • Januari: 1 januari van 11-16 uur. Woensdag t/m zondag van 10-16 uur. Zaterdag van 10 tot 17 uur.
  • Februari t/m juni: dinsdag t/m zondag van 10-17 uur.
  • Juli en augustus: maandag t/m zondag van 10-17 uur.
  • September: dinsdag t/m zondag van 10-17 uur.
  • November en december: woensdag t/m zondag van 10 tot 16 uur. Zaterdag van 10 tot 17.
  • Tijdens de kerstvakantie alle dagen geopend, behalve op 25 december (1e kerstdag).
  • Nieuwjaarsdag geopend
Bereikbaarheid:
  • Fiets: Stadslandgoed De Kemphaan ligt tussen knooppunt 85 en knooppunt 88 van het fietsroutenetwerk Almere.
  • Auto: navigatie-adres: Kemphaanlaan, Almere.
  • Openbaar vervoer: vanaf NS station Almere Centrum rijd op: ma t/m vr, lijn 156 Hilversum (via 't Oor), lijn 159 Hardewijk/Zeewolde (via Filmwijk) en lijn 160 Nijkerk (via 't Oor). In het weekend en op feestdagen lijn 160 Nijkerk (via ’t Oor). OV-reisinformatie
Horeca:
In het buitencentrum is Bosrestaurant Buitengewoon Lekker gevestigd (met uitzicht op het Zuiderzee Speelbos en het klimpark). In het restaurant met ruim terras kun je terecht voor koffie, lunch of borrel. Gerechten worden bereid met veel biologische, streekproducten. Download banquetingmap (PDF).
Vergaderen:
Buitencentrum Almeerderhout beschikt over vergaderfaciliteiten en ruimte voor bedrijfspresentaties. Bekijk voor meer informatie de banquetingmap (pdf).
Winkel:
In de winkel van het buitencentrum vind je producten om de natuur mee in te gaan, zoals verrekijkers en wandelkaarten. Maar ook verrassende souvenirs en cadeaus als natuurboeken en unieke streekproducten.
Klimpark:
Achter het buitencentrum ligt Fun Forest Almere; het grootste klimpark van Nederland met de meeste en langste tokkelbanen. Informatiebalie en kantoor van het klimpark zijn gevestigd in het buitencentrum. 
De Kemphaan:
Buitencentrum Almeerderhout ligt op Stadslandgoed De Kemphaan. Combineer je bezoek met een van de andere activiteiten op dit landgoed.
Banquetingmap:

Alle info over activiteiten, arrangementen, vergaderen, horeca, locatieverhuur, e.d. vind je in de banquetingmap (pdf).

Buitencentrum Almeerderhout
Naar startpunt
Buitencentrum Almeerderhout
Kemphaanlaan 4
1358 AG Almere
almeerderhout@staatsbosbeheer.nl
036-5384416