Schouwen-Duiveland

Een vriendelijk polderlandschap met lange dijken langs water en moerassen, brede duinen, strand, bos aan zee en mooie dorpen.

Schouwen-Duiveland: actie en natuur

Schouwen-Duiveland is het noordelijkste schiereiland van Zeeland en wordt omringd door de Noordzee, het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. Zwemmen, zeilen, duiken, zonnebaden, wandelen langs het strand, fietsen langs de pondjes of paardrijden door de duinen behoort allemaal tot de mogelijkheden. Schouwen-Duiveland is dé plek voor een actieve vakantie in de natuur of watersportvakantie.

Een vriendelijk polderlandschap met mooie dorpen, brede duinen, dijken vanwaar het mooi vogels kijken is, bossen en binnendijkse moerassen die zijn ontstaan door de Watersnoodramp van 1953. In de boswachterij Westerschouwen ligt het grootste bos van Zeeland. Ga bij het vallen van de avond eens het bos in. In de schemering verlaten de reeën hun beschutting om kruiden en eikels te zoeken. Ritselende blaadjes, vogels die hun laatste lied van de dag zingen en op de achtergrond het geluid van de branding. Zo’n moment is de kroon op een verblijf op Schouwen-Duiveland.

Wat zegt de boswachter?