Salland

Dwaal over de verlaten paden en heidevelden van de Sallandse Heuvelrug, langs grillige eiken en stokoude jeneverbessen.

Activiteiten

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf iets plannen? Neem contact op met Buitencentrum Sallandse Heuvelrug: buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl of T 0548-612711. Geef zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je bent. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Herfstwandeling over de Sallandse Heuvelrug

In elk jaargetijde is er van alles te zien in de Sallandse Heuvelrug. Ga met de boswachter mee op ontdektocht door de natuur. Leuk voor het hele gezin.

Meer informatie
gele bladeren in de herfst

GPS-tocht over de Sallandse Heuvelrug

Ga samen met de gids van Staatsbosbeheer op pad. Dwaal met een gps over de Sallandse Heuvelrug en ontdek de mooie natuur van dit gebied.

Meer informatie
Twee meisjes klimmen over een omgevallen boom in het bos

Maanwandeling over de Sallandse Heuvelrug

Beleef de nacht en mystieke sfeer van de Sallandse Heuvelrug in het schijnsel van de maan. Meld je aan voor een maanwandeling met een gids van Staatsbosbeheer.

Meer informatie
De volle maan schijnt tussen de takken van de bomen door

Sneakpreview kinderfilm Uilenbal - Sallandse Heuvelrug

Ga samen met je kinderen naar Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Overijssel voor de gratis voorvertoning van de nieuwe kinderfilm Uilenbal. Een spannende film over de vriendschap tussen Meral van 8 en muis Piepiep. Met na afloop een uiltje schilderen op een boomschijf.

Meer informatie
uilenbal poster uitsnede

Paddenstoelen op landgoed Nijendal

Voor nieuwsgierige kinderen én hun ouders. Kun je paddenstoelen eten of zijn ze giftig? Wat is een heksenkring, heeft dat iets met heksen te maken? Ga mee!

Meer informatie
oesterzwam paddenstoel

Kabouterpad bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Sallandse Heuvelrug Duinen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie
Kabouterweek

Op zoek naar De Grote Vijf op de Sallandse Heuvelrug - ree

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! Op de Sallandse Heuvelrug speur je naar reeën. Meld je nu aan!

Meer informatie
Ree

Bedrijfsuitje: teambuilding op de Sallandse Heuvelrug

Even stilstaan en bedenken of je met je team nog de juiste dingen doet? Dan is teambuilding op de Sallandse Heuvelrug iets voor jouw bedrijf.

Meer informatie
heide op de Sallandse Heuvelrug

Bedrijfsuitje: zwerven over de Sallandse Heuvelrug

Toe aan rust, stilte en een onvergetelijke belevenis in de ongerepte natuur? Ga met je collega’s op ontdekkingstocht op de Sallandse Heuvelrug.

Meer informatie
heide landschap sallandse heuvelrug

Dagje uit in unieke locatie bij Schaapskooi Salland

Op zoek naar een feestlocatie in de natuur? Voormalig schaapskooi Twilhaar is nu ingericht voor feesten en bijeenkomsten. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
schaapskooi Twilhaar

Dagje uit: creatieve workshop in de natuur van Salland

Beleef de Sallandse Heuvelrug door de ogen van een kunstenaar. Maak je eigen schilderij tijdens de workshop: jouw vergezicht op de natuur van Salland.

Meer informatie
vrouw rust uit onder de eiken van sallandse heuvelrug

Dagje uit: een dag boswachter in Salland

Kruip in de huid van de boswachter en proef het echte buitenleven! Ga mee en maak kennis met het werk, de dieren en de planten op de Sallandse Heuvelrug.

Meer informatie
boswachters halen bomen om

Dagje uit: ontdek de Sallandse Heuvelrug met de Heideslak

Op pad met de boswachter en zijn enkele mensen minder goed ter been? Met electrokar de Heideslak ontdek je comfortabel de bossen van de Sallandse Heuvelrug!

Meer informatie
heideslak rijdt over de sallandse heuvelrug

Dagje uit: sterrenkijken bij Sterrenwacht Hellendoorn

Een origineel familieweekend of bedrijfsuitje? Bezoek dan de sterrenwacht op de Sallandse Heuvelrug. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Dagje uit: Tandem Tour door de Sallandse Heuvelrug

Wil je de Sallandse Heuvelrug op een heel andere manier ontdekken? Kies een maatje en doe mee aan de Tandem Tour. Ook leuk als bedrijfs- of gezinsuitje.

Meer informatie
Tandem in de Sallandse Heuvelrug

Dagje uit: wandelen op de Sallandse Heuvelrug

Wil je met familie of collega's op pad met de boswachter? Laat je verrassen met een bossafari op de Sallandse Heuvelrug. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
mensen wandelen op een pad in de sallandse heuvelrug

Hulpboswachter bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het Hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je de de Sallandse Heuvelrug.

Meer informatie
Twee kinderen met hun verrekijker achter een omgevallen boom

Picknicken op de Sallandse Heuvelrug

Bestel een picknickmand bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en geniet van een gezellige picknick in de natuur. Ook leuk in combinatie met een excursie met de boswachter, kinderfeestje of ritje met de Heideslak! Vanaf € 7 p.p.

Meer informatie

Vergaderen in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Vergaderen op een inspirerende locatie, midden in de natuur. Dat kan bij Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

Meer informatie
vergaderzaal met u-vorm opstelling

Woordvoerders van de natuur - Sallandse Heuvelrug

Je kruipt in de huid van onderzoeker, journalist of ondernemer en ontdekt de natuur van Salland op een manier die bij jou past. Leuk voor groep 7/8!

Meer informatie
Een groep kinderen luistert naar de herder in een heidegebied

Workshop film maken op de Sallandse Heuvelrug

Wil je weten hoe het voelt om een filmster te zijn? Doe mee aan de workshop film maken in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Ook leuk als bedrijfsuitje.

Meer informatie
Een groep mensen maakt een filmopname