Oostvaardersplassen

Riet, water, moeras, ruige grasvlaktes en wilde dieren. De Oostvaardersplassen zijn uniek voor Nederland, én Europa.

Buitencentrum

Buitencentrum Oostvaardersplassen is het startpunt voor een ontdekkingsreis door de Oostvaardersplassen. Er starten verschillende wandel- en fietsroutes, tal van excursies en andere activiteiten. In het bezoekerscentrum is ook horeca te vinden met een wijds uitzicht over de plassen vanaf het terras. En je vindt er een infobalie, winkel en een film- en vergaderzaal.
Openingstijden:
  • apr t/m okt: di t/m zo 10-17 uur;
  • nov t/m mrt: di t/m vr 10-16 uur, za en zo 10-16 uur.
  • Gesloten op 1e Paasdag, 25 dec en 1 jan.
  • 26 dec geopend van 10-17 uur, 31 dec van 10-16 uur.
Excursies:
Het hele jaar door zijn er excursies in de Oostvaardersplassen. Voor groepen bestaat de mogelijkheid voor excursies op afspraak. Er zijn twee startpunten: Buitencentrum Oostvaardersplassen en Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders in Almere. Overzicht excursies
Bereikbaarheid:
  • Openbaar vervoer: het buitencentrum is moeilijk bereikbaar met het OV.
  • Auto: navigatie-adres: Kitsweg 1, Lelystad.
Winter:
In de winter worden extra delen van de bossen rond de Oostvaarderplassen opengesteld voor de grazers. Toegang voor bezoekers is dan beperkt. De gewijzigde openstelling wordt ter plaatse met bebording aangegeven. Observatiehut de Schollevaar is wel open en te voet bereikbaar vanaf het buitencentrum. Staatsbosbeheer organiseert deze periode ook excursies vanuit Lelystad en vanuit Almere.
Horeca:
In het buitencentrum is horeca aanwezig. Ook is er een toiletgelegenheid
Vergaderen:
De filmzaal is beschikbaar voor vergaderingen, trainingen en workshops (10 - 20 personen). Bekijk de mogelijkheden voor vergaderen in de natuur.
Buitencentrum Oostvaardersplassen
Naar startpunt
Buitencentrum Oostvaardersplassen
Kitsweg 1
8218 AA Lelystad

0320-254585