Lauwersmeer

Schotse Hooglanders, orchideeën en vooral: heel veel vogels. Het Lauwersmeer is onweerstaanbaar voor elke natuurliefhebber.

Activiteiten

Het Lauwersmeer biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf iets plannen? Neem contact op met boswachter Jaap Kloosterhuis: j.kloosterhuis@staatsbosbeheer.nl. Geef zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je bent. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Vogelpraat met de boswachter van het Lauwersmeer

Elke maand vogelpraat in Activiteitencentrum Lauwersmeer: de laatste nieuwtjes van de boswachter over de vogels van het seizoen.

Meer informatie
zilverreiger vlieg weg van een struik

Vogels kijken in het Lauwersmeer

Ga met de boswachter op zoek naar de trekvogels in vogelparadijs Nationaal Park Lauwersmeer. Leuk voor het hele gezin.

Meer informatie
wulpen en meeuwen

Vogels tellen in het Lauwersmeer

Tijdens Euro Birdwatch 2016 gaan vogellaars in heel Europa op pad om vogels te zien en te tellen tijdens de vogeltrek. Doe mee aan de telling in het Lauwersmeer.

Meer informatie
zilverreiger vlieg weg van een struik

Avondwandeling voor stoere jongens en meiden - Lauwersmeer

'Ik ben niet bang in het donker' is een wandeling voor stoere jongens en meiden door het Lauwersmeer. De boswachter neemt ze mee op pad. Dappere ouders mogen ook mee!

Meer informatie
nominatie Dark Sky Park Lauwersmeer

Kabouterpad Lauwersmeer

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad in Lauwersmeer en beleef allerlei spannende avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie
Kabouterweek

Paddenstoelen van het Lauwersmeer

Beleef de herfst in het Lauwersmeer en ga mee op zoek naar paddenstoelen. Een leuke wandeling voor het hele gezin! Kinderen gratis entree.

Meer informatie
Vliegenzwam

Nacht van de Nacht Lauwersmeer

Beleef de nacht op een van de meest donkere plekken van Nederland: Nationaal Park Lauwersmeer. Op twee locaties neemt de boswachter je mee voor een wandeling door de donkere nacht.

Meer informatie
nominatie Dark Sky Park Lauwersmeer

Vallende sterren boven het Lauwersmeer

Ga mee op zoek naar vallende sterren in Nationaal Park Lauwersmeer. Rond half augustus valt er een regen van sterren. Bij onbewolkt weer bekijk je ze vanaf een ligbed!

Meer informatie
nominatie Dark Sky Park Lauwersmeer

Woordvoerders van de Natuur - Lauwersmeer

Je kruipt in de huid van onderzoeker, journalist of ondernemer en ontdekt de natuur van het Lauwersmeer op een manier die bij jou past. Leuk voor groep 7/8!

Meer informatie
Een boswachter leert een groep kinderen over padden in het bos