IJsselvallei

Overstroomde uiterwaarden, IJslandse paarden en talloze vogels en planten. Hier heeft de natuur het voor het zeggen.

Activiteiten

De IJsselvallei biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf iets plannen? Neem contact op met boswachter Anja Nijssen: a.nijssen@staatsbosbeheer.nl. Geef altijd zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je komt. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Open dag uiterwaarden IJssel bij Olst

Kom naar de open dag in de Welsumer- en Fortmonderwaarden en bij Infocentrum IJssel Den Nul langs de IJssel. Met een fietstocht langs informatiepunten en kinderactiviteiten bij het infocentrum wordt de afsluiting van de werkzaamheden in de uiterwaarden gevierd.

Meer informatie
steenfabriek Fortmond

Stiltewandeling in de Duursche Waarden

Elk seizoen is er op zondagochtend een stiltewandeling langs de IJssel onder begeleiding van een gids. Ervaring met mediteren is niet nodig. Bekijk de data.

Meer informatie
duursche waarden

Vogels kijken in de Duursche Waarden

Struin mee door de Duursche Waarden en ontdek de vogels van de IJssel. Vanuit de vogelobservatiehut kan je ze onopvallend bekijken. Meld je hier aan.

Meer informatie
zilverreiger vlieg weg van een struik

Trekvogels kijken in de Duursche Waarden

Pak je verrekijker en ga deze herfst mee de Duursche Waarden in om trekvogels te spotten. Meld je hier aan voor de excursie op 23 oktober.

Meer informatie
visarend - foto Staatsbosbeheer / boswachter Thomas van der Es

Struinen met de gids door de Duursche Waarden

Struin mee door de Duursche Waarden langs de IJssel. Grote kans dat je de Schotse Hooglanders en Shetland pony’s tegenkomt! Meld je nu aan.

Meer informatie
IJsselvallei