Hondsrug

Hunebedden, vennetjes en een pad tussen de toppen van bomen. Ontdek de natuur van de Hondsrug tot in het hart van de bossen.

Activiteiten

De Hondsrug biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied.

Zelf iets plannen? Neem contact op met Buitencentrum Boomkroonpad via boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl. Geef zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je bent. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Korting Boomkroonpad

Nieuw: bestel je kaarten voor het Boomkroonpad nu online met korting

Oktober Kindermaand bij het Boomkroonpad

Tijdens Oktober Kindermaand in Drenthe mogen kinderen gratis het Boomkroonpad beklimmen, en een schilderijtje maken. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
kinderen op Boomkroonpad, Hondsrug

Herfstwandeling over de Hondsrug

Kom kijken naar het moois wat de Hondsrug te bieden heeft. Paddenstoelen in alle vormen en kleuren en dieren die hun wintervoorraad aanleggen. Meld je aan!

Meer informatie
oesterzwam paddenstoel

Sneakpreview kinderfilm Uilenbal - Boomkroonpad

Kom met je kinderen naar Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen voor de gratis voorvertoning van de nieuwe kinderfilm Uilenbal. Een film over vriendschap tussen Meral van 8 en muis Piepiep.

Meer informatie
uilenbal poster uitsnede

Midzomerwandeling bij het Boomkroonpad

’s Avonds door het bos lopen is een heel andere ervaring dan overdag! Wandel mee met de midzomerwandeling bij het Boomkroonpad. Meld je hier aan.

Meer informatie
Meindertsveen op de Hondsrug

Kabouterpad bij het Boomkroonpad

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Boomkroonpad en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie
Kabouterweek

Roofvogeldemonstratie bij het Boomkroonpad

Maak kennis met roofvogels tijdens de roofvogeldemonstratie bij Buitencentrum Boomkroonpad. Elke derde zondag van de maand. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
buizerd zit op een tak

Buitendag bij het Boomkroonpad - nestkastje timmeren

Kom naar een Buitendag bij Buitencentrum Boomkroonpad en doe de leuke speurtocht van Kees de Koolmees. Na afloop timmer je jouw eigen nestkast voor thuis. Meld je aan!

Meer informatie
Een kind knutselt samen met een boswachter een vogelhuisje

Paddenstoelen bij het Boomkroonpad

Ontdek de paddenstoelen van de Hondsrug in Drenthe tijdens een rondwandeling met een gids van Staatsbosbeheer. Meld je hier aan.

Meer informatie
adonismycena paddenstoelen

Help de boswachter in boswachterij Gieten-Borger

Kom je de boswachter een handje helpen? Je gaat samen jonge boompjes zagen en andere klusjes doen om de heide vrij te maken. Leuk voor het hele gezin.

Meer informatie
boswachter met kinderen op Hondsrug

Zintuigentocht over het Boomkroonpad

Zet al je zintuigen op scherp en ga mee door het donkere bos van de Hondsrug. Loop over het Boomkroonpad en ervaar hoe het is om door het donker te lopen.

Meer informatie
Sterrenlucht boven open veld met paar bomen

Speuren naar sporen bij het Boomkroonpad

Ga op zoek naar sporen bij Buitencentrum Boomkroonpad op de Hondsrug. Bijvoorbeeld sporen van de ree, vogels en eekhoorns. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
spoor van een ree

Vollemaanwandeling bij het Boomkroonpad

Beleef de mystieke sfeer van het bos bij het Boomkroonpad bij volle maan. Meld je aan voor een vollemaanwandeling met een gids van Staatsbosbeheer.

Meer informatie
De volle maan schijnt tussen de takken van de bomen door

Knutselen voor Sinterklaas - Boomkroonpad

Knutsel op 22 of 29 november zelf een stoere boswachtersschoen in elkaar bij Buitencentrum Boomkroonpad. De Sint is dol op knutselwerkjes!

Meer informatie
Een papieren schoentje staat op gevallen herfstbladeren in het bos

Midwinterwandeling bij het Boomkroonpad

Je hoort alles over de ontstaansgeschiedenis van de Hondsrug en de mammoeten die er ooit leefden. Ga mee op deze ontdekkingstocht tussen heden en verleden!

Meer informatie
Twee mensen lopen op een weg door een winters landschap

Speuren naar reeën op de Hondsrug

Ga samen met een gids van Staatsbosbeheer op zoek naar de reeën van de Hondsrug. In de schemering laten ze zich vaak zien! Meld je hier aan.

Meer informatie
ree in het schemerlicht

Snertwandeling door boswachterij Gieten-Borger

Ook zo'n zin in buitenlucht na de kerstdagen? De boswachter neemt je mee voor een stevige tocht over de Hondsrug. Een uitdaging voor de gevorderde loper!

Meer informatie
Een winters zonnetje beschijnt een boom aan het water in een winters landschap

Knutselen bij het Boomkroonpad - vogelvoer maken

Kom naar de vogelverwendagen bij Buitencentrum Boomkroonpad op de Hondsrug en maak voer voor de vogels bij jou in de tuin. Zo kun je ze goed van dichtbij zien!

Meer informatie
vink in een plas water

Knutselen bij het Boomkroonpad - waskaarsen maken

Kom op 28 december naar Buitencentrum Boomkroonpad op de Hondsrug en maak je eigen kaars van was. 100% natuurlijk en de geur is heerlijk!

Meer informatie
kinderen in bos Hondsrug

Bedrijfsuitje: actieve teambuilding bij Buitencentrum Boomkroonpad

Teambuilding in de Drentse natuur? Dat kan bij Buitencentrum Boomkroonpad! Actief en ontspannen buiten zijn met je collega's, de teamspirit altijd in het vizier.

Meer informatie
odoornerdennen

Bedrijfsuitje: creatieve teambuilding bij Boomkroonpad

Op zoek naar een creatief bedrijfsuitje? Maak samen met een professionele coach en de gids van Staatsbosbeheer een verrassende tocht door de bossen van de Hondsrug.

Meer informatie
een groep mensen vergadert in het bos

Bedrijfsuitje: een dagje boswachter bij het Boomkroonpad

Kruip in de huid van de boswachter en proef het echte buitenleven! Ga mee en maak kennis met het werk, de dieren en de planten die leven op de Hondsrug.

Meer informatie
En man draagt een bundel takken tijdens een bedrijfsuitje in de natuur

Bedrijfsuitje: koken bij Buitencentrum Boomkroonpad

Koken voor 20 personen op een klein vuur? Dat kan! Kom met je collega’s naar Buitencentrum Boomkroonpad en leer hoe je een maaltijd bereidt in de natuur.

Meer informatie
brandnetel met een slak

Bedrijfsuitje: wandeling bij het Boomkroonpad

Toe aan rust, stilte en een onvergetelijke belevenis in de buitenlucht? Ga met je collega’s op ontdekkingstocht in de ongerepte natuur van de Hondsrug.

Meer informatie
Meindertsveen op de Hondsrug

Beleef het Boomkroonpad - nu met korting

Beleef het bos eens vanuit een ander perspectief en maak een wandeling over het Boomkroonpad. Dit wandelpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen.

Meer informatie
kinderen op Boomkroonpad, Hondsrug

Dagje uit: wandelen in Gieten-Borger

Wil je met je familie of collega's op pad met een boswachter? Dat kan in boswachterij Gieten-Borger het hele jaar door. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
vrouw kijkt uit over het landschap vanuit een toren

Expeditie Boswachterscode Hondsrug

De natuur zit boordevol leuke weetjes! Ontdek ze al speurend en spelend bij Buitencentrum Boomkroonpad. Leuk voor kinderen van 7-10 jaar.

Meer informatie
Een boswachter wijst iets in het bos aan aan een groep kinderen

Hulpboswachter van het Boomkroonpad

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het Hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je de Hondsrug.

Meer informatie
Twee kinderen kijken door hun verrekijker van achter een omgevallen boom

Indianenpad bij Buitencentrum Boomkroonpad

Ben jij een stoere meid of jongen die graag op onderzoek gaat in het bos? En wil je voor één dag een echte indiaan zijn? Neem het Indianenpad bij Buitencentrum Boomkroonpad en ga op zoek naar de HotemeTotem.

Meer informatie
Een kind zit tussen de takken van een boom in het speelbos en kijkt op

Kinderfeestje bij het Boomkroonpad

Vier je verjaardag in het bos! Staatsbosbeheer zorgt voor een spannend verjaardagsfeest in Buitencentrum Boomkroonpad. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Meer informatie
kinderen op Boomkroonpad, Hondsrug

Natuurspeurtocht bij Buitencentrum Boomkroonpad

Kom een speurtocht doen bij Buitencentrum Boomkroonpad op de Hondsrug. Ga bijvoorbeeld op zoek naar spechten. Leuk voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Meer informatie
wandelaars in bos Hondsrug

Schoolreisje naar het Boomkroonpad

Kom op schoolreisje naar het Boomkroonpad! Kies uit de vast schoolarrangementen of maak een schoolreisje op maat. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Meer informatie
kinderen in speelbos Hondsrug

Vergaderen in Buitencentrum Boomkroonpad

Vergaderen op een inspirerende locatie, midden in de natuur. Dat kan bij Buitencentrum Boomkroonpad. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

Meer informatie
Buitencentrum Boomkroonpad