Haagse Bos

Heerlijk stadsbos om te wandelen, te luieren of hutten te bouwen in het speelbos. Een groene oase in een hectische stad.

Activiteiten

Het Haagse Bos biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf iets plannen? Neem contact op met boswachter Jenny van Leeuwen: j.leeuwen@staatsbosbeheer.nl. Geef zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je bent. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Historische wandeling: op tijdreis door het Haagse Bos

Ontdek de rijke geschiedenis van het Haagse Bos. De boswachter laat je de sporen uit het verleden zien: van pracht en praal, maar ook oorlog en armoede.

Meer informatie
de vijver in het haagse bos

Dagje uit: op pad met de boswachter in het Haagse Bos

Met jouw eigen groep op stap in de natuur onder begeleiding van de boswachter? Kom naar het Haagse Bos en stel je eigen programma samen.

Meer informatie
op pad met de boswachter

Dierenvriendjespad Haagse Bos

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in het Haagse Bos en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7, en voor scholen.

Meer informatie
Een close-up van de boekjes en de speelschijf van het Dierenvriendjespad

Expeditie Boswachterscode Haagse Bos

De natuur zit boordevol leuke weetjes! Ontdek ze al speurend in het Haagse Bos tijdens een feestje of met je klas. Leuk voor kinderen van 7-10 jaar.

Meer informatie
boswachter laat een kikker zien aan een groep kinderen

Hulpboswachter - Haagse Bos

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het Hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je het Haagse Bos.

Meer informatie
Meisje met boswachtershoed en verrekijker