Betuwe

Grote rivieren, forten en kastelen en heel veel fruitbomen. De Betuwe is altijd mooi, en in het voorjaar onverslaanbaar.

Over de Betuwe

In de Betuwe vind je vele grote en kleine natuurgebieden. Zoals de Diefdijk uit de 13e eeuw, het Tichtelterrein Buren en de komkleigronden van de Steendert. Door het midden van de Betuwe kronkelt de rivier De Linge langs pittoreske dorpjes en de Oranjestad Buren. Ideaal voor een kanotocht of rondvaart.

Vogels in de Betuwe

Naast de appelboomgaarden die door bloesem veel insecten en vogels aantrekken, voelen ook veel weidevogels zich thuis in de graslanden van de Betuwe. Denk aan ouderwetse weidevogels zoals ooievaar, kievit, grutto, scholekster en tureluur. Ze hebben allemaal een plekje bemachtigd in deze streek.

Buiten de paden

Het Heuff-terrein in de Vurense uiterwaard aan de Waal is een gebied in ontwikkeling. Dwaal door het zeldzame hardhoutooibos (met eik, es en iep), struin over de bloemrijke graslanden en wandel langs de oude steenfabriek. Onderweg ontmoet je ongetwijfeld de runderen die de begroeiing kort houden. Buiten de gebaande paden beleef je de natuur net weer anders.

Boswachter Dianne Render
Boswachter van dit gebied
Dianne Renders
d.renders@staatsbosbeheer.nl
0418-592411