Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Expeditie Rottumeroog 2016

Let op: de expedities van dit jaar zijn volgeboekt. Vanaf maart 2017 komen de nieuwe data online en kan je weer boeken! 

Altijd al naar een onbewoond en mythisch eiland gewild? Staatsbosbeheer organiseert na het broedseizoen expedities naar het Groningse Waddeneilandje Rottumeroog. Een unieke kans om te genieten van de rust en stilte van het wad en een ontmoeting met tal van vogels en zeehonden. Je vaart vanuit Lauwersoog met de ms Noordster of de Boschwad naar Rottumeroog en terug. Terwijl het schip zich zo'n 3 uur lang een weg zoekt door de meanderende vaargeul, geniet je van het weidse uitzicht over het wad. Het schip vaart langs Rottumerplaat, waar je een goede kans maakt een grote groep zeehonden.

Bezoek aan Rottumeroog

Bij Rottumeroog ga je van boord en loop je door het lage water naar het eiland. De gids van Staatsbosbeheer gaat met je mee en vertelt over de geschiedenis van het eiland, beheer en beleid, de planten en dieren en andere ontwikkelingen. Sinds 2014 is Oog onbebouwd; er staat alleen een kleine schuilhut. De tocht over het eiland duurt 3 tot 4 uur, afhankelijk van windrichting en tij. De totale expeditie beslaat zo'n 12 tot 13 uur.

Belangrijke informatie

  • Deze excursie is zwaarder en langer dan gemiddeld, en daarom niet geschikt voor kinderen en minder validen.
  • Bij erg laag water doet het schip er langer over dan de genoemde 3 uur enkele reis.
  • Bij onveilige weeromstandigheden (beoordeling door schipper) of erg hoog/laag water gaat de excursie niet door. Kijk de middag ervoor vanaf 14 uur op het Rottum-weblog voor eventuele mededelingen omtrent annulering.
  • Een reservering is bindend: kom je niet (op tijd), dan is dit voor eigen rekening.
  • Staatsbosbeheer behoudt zich het recht voor om bij minder dan 20 deelnemers de dagexcursie te annuleren. Je geld wordt dan teruggestort en je kunt zelf een nieuwe boeking plaatsen.
  • Honden zijn niet toegestaan tijdens deze excursie. 

Lees voor een goede voorbereiding, vertrektijden (verschillen per datum) en tips: Expeditie Rottumeroog: belangrijke informatie 2016 (pdf).

Boek nu

Wist je dat?

28, 29 september en 2 en 16 oktober gaat er een extra gids mee die alles kan vertellen over de cultuurhistorie van dit mooie eiland
Gebied:
Rottum
Prijs:
€ 85.00
Duur:
12 uur
Praktisch:

Bij de prijs is inbegrepen: koffie of thee bij aankomst, een lunchpakket in een bewaartas, met 4 volkoren broodjes met ham en kaas, een mueslibol, een appel en water. Op de terugreis krijg je een kom groentesoep. Tegen contante betaling zijn aan boord extra koffie, thee en versnaperingen verkrijgbaar.

Lees voor een goede voorbereiding, vertrektijden (verschillen per datum) en tips: Expeditie Rottumeroog: belangrijke informatie 2016 (pdf).

Startpunt

Visserijhaven
Haven
9976 VN Lauwersoog
Naar startpunt
Visserijhaven Visserijhaven