Staatsbosbeheer.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Navigatie

Natuurgebied

Webcam

volgdebever.nl

In een beverburcht in de Biesbosch zijn webcams geplaatst. Bekijk de samenvatting

@thomasvanderes

boswachter Thomas van Es

Volg het dagelijks werk van boswachter Thomas van der Es via

boswachtervanderneut.nl

boswachter Jacques van der neut

Natuurnieuws uit de Biesbosch van boswachter Jacques van der Neut.

Biesbosch

Een avontuurlijk doolhof van rivieren, eilandjes met wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water. Prachtig om te kanoën en je één te voelen met de natuur.

Eb en vloed in een zoetwatergebied, dat is zeldzaam. Maar Nederland heeft het. De Biesbosch is een van de weinige zoetwatergetijdengebieden van Europa. Dit nationale park is ook een avontuurlijk doolhof van rivieren, eilandjes met wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water.

Je kunt er wandelen en langs de randen van het gebied ook fietsen, maar de natte, ruige natuur van dit moeras laat zich het best beleven vanaf het water, in een klein bootje of kano. Geruisloos peddelend door de smalste kreken, bukkend onder lage takken door, beleef je de natuur vanaf de waterspiegel.

IJsvogels schieten voorbij, een kiekendief jaagt tussen het riet, een aalscholver droogt zijn vleugels staand op een omgevallen boomstronk en misschien laat zelfs de visarend of een bever zich zien. In de Biesbosch ben je één met de natuur, op het ritme van eb en vloed.

Eerder bezocht

Nieuws

Op zomerkamp met Staatsbosbeheer in De Biesbosch

Staatsbosbeheer en Simbo Vakanties bieden kinderen tussen 8 en 12 jaar de mogelijk om aankomende zomer in Nationaal Park De Biesbosch de natuur te ontdekken én buiten actief vakantie te vieren.