Het zit in onze natuur

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 265.000 ha natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten.

Verfijn resultaten
  • 8
  • 3

Er zijn 11 resultaten gevonden

Met 'mooilinielandexcursies'

Historische wandeling Werk aan de Groeneweg

Ga naar het fort en ontdek alles over Werk aan de Groeneweg. In de historische loopgraven van werk aan de Groeneweg ga je terug in de tijd.

Krachtpatsers in de natuur op Fort bij Vechten

Maak kennis met de krachtpatsers van Fort bij Vechten. Er start ook een wandelroute van 1,2 kilometer met leuke opdrachten voor kinderen.

Fort bij de Nieuwe Steeg (GeoFort)

Ga op ontdekkingstocht door het vleermuisdoolhof van Fort bij Nieuwe Steeg. Of leer over navigatie en cartografie in dit voormalig verdedigingswerk.

Fort bij Vechten

Op Fort Vechten is zo veel mogelijk: van festivals tot rondleidingen en van bedrijfsuitjes tot trouwen. Ook vind je er het Waterliniemuseum.

Fort bij Asperen

Ontdek Fort bij Asperen in de Betuwe, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is een zogeheten torenfort en werd gebouwd vanaf 1840.

Mooi Linieland-weekend - Geofort

zaterdag 2 juni

Kom alles te weten over cartografie en navigatie op Fort bij de Nieuwe Steeg. Op het forteneiland vind je een kindermuseum. Zowel binnen als buiten valt er van alles te beleven.

Ontdek Fort bij Rijnauwen

zondag 27 mei

Duik mee terug in de tijd en ontdek het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Fort bij Rijnauwen. De gids van Staatsbosbeheer vertelt je over de historie, maar ook over de natuur rondom het fort. Een wandeling van 2,5 uur.

Ontdek Fort bij Rijnauwen - Familiewandeling

zondag 27 mei

Kom met je gezin naar het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Fort bij Rijnauwen. Laat je meevoeren in de verhalen die de gids je onderweg vertelt over de historie en de natuur rondom het fort. Een wandeling van 1,5 uur.

Festival Tweetakt op Fort op de Ruigenhoeksedijk

Kom met je kinderen naar het jaarlijkse kinderkunstfestival Tweetakt van 30 maart t/m 10 juni op Fort op de Ruigenhoeksedijk, onder de rook van Utrecht. Natuurlijk bomvol activiteiten: spellen, bijzondere knutselactiviteiten, dieren aaien en natuurlijk kunst!

Mooi Linieland-weekend - fietsen bij Slot Loevestein

zondag 3 juni

Fiets met de boswachters tijdens het Mooi Linieland-weekend door de natuur van het linielandschap, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Je start met koffie en gebak vanuit Slot Loevestein.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten