Contact

Het zit in onze natuur

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 265.000 ha natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten.

 • 3
  3
  Type activiteit
  • 2
  • 1
 • 4
 • 1
 • 4
 • 3
 • 1

Er zijn 18 resultaten gevonden

Met 'loevestein'

Bommelerwaard / Gelderland

Natuurexpeditie bij Slot Loevestein

Met je klas op avontuur? Geef je op voor de Natuurexpeditie bij Slot Loevestein, in de uiterwaarden van de Bommelerwaard. Kijk hier voor meer informatie.

 • Voor scholen
Kinderen met een verrekijker tijdens Expeditie Loevestein in de Bommelerwaard
Bommelerwaard / Gelderland

Slot Loevestein

Slot Loevestein ligt in een prachtig gebied, waar Maas en Waal samenkomen. De rivieren zorgen ervoor dat hier heel mooie natuur ontstaat. Kom het ontdekken.

Bommelerwaard / Gelderland

Groene Voornemens Wandeling Munnikenland

€ 10 € 8

Begin het nieuwe jaar met een struintocht door de uiterwaarden bij Slot Loevestein. Lekker uitwaaien langs de Waal met het hele gezin!

 • Excursies
Luchtfoto van Kasteel Loevestein in de Bommelerwaard door Hans Elbers
Bommelerwaard / Gelderland

Struinen door het Munnikenland

€ 5 € 3

Struin samen met de gids van Staatsbosbeheer door de uiterwaarden bij Slot Loevestein. Kom meer te weten over de planten en dieren die hier leven.

 • Excursies
Watergang rivierenlandschap vroege zomer

Bezienswaardigheden

In de Bommelerwaard vind je volop resten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Forten en Slot Loevestein laten je zien hoe het hier vroeger was.

Crowdfundingcampagne Buitenfonds helpt natuurlesprogramma voor kinderen

Dankzij een crowdfundingcampagne van het Buitenfonds kunnen schoolklassen uit de Bommelerwaard deel blijven nemen aan natuurlesprogramma “Expeditie Loevestein”.

Jongen bekijkt een opdracht tijdens Expeditie Loevestein in de Bommelerwaard

Activiteiten

Op expeditie rond Slot Loevestein, met vrienden of collega’s struinen door de uiterwaarden. Alle activiteiten in de Bommelerwaard op een rijtje.

Betuwe / Gelderland

Fort Vuren

Ontdek Fort Vuren in de Betuwe, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De stichting die het beheert organiseert er van alles en je kunt er slapen.

Bommelerwaard / Gelderland

Batterij onder Poederoijen

In de buurt van de Wilhelminasluis in de Bommelerwaard zijn twee forten aangelegd: Batterij onder Poederoijen en Batterij onder Brakel. Ga hier terug in de tijd!

Grote grazers naar hoogwatervluchtplaats

Wegens het hoge water heeft Staatsbosbeheer 186 grote grazers in het Munnikenland naar een extra brede dijk geleid, speciaal aangelegd als hoogwatervluchtplaats.

Hoogwater in Munnikenland

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten