Het zit in onze natuur

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 265.000 ha natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten.

Verfijn resultaten
  • 390
  • 146
  • 45
  • 858
  • 260
  • 621
  • 53

Er zijn 2558 resultaten gevonden

Haardhoutdag Schoorlse Duinen

vrijdag 2 februari

In de maand februari zijn er op vele plekken door het land locaties die haardhout verkopen.

Schoolreisje naar de Schoorlse Duinen voor het voortgezet onderwijs

Ga met je klas de Schoorlse Duinen in en ontdek de natuur, samen met de gids van Staatsbosbeheer. Er zijn uitdagende programma's voor leerlingen van 12 tot 16 jaar, al vanaf € 2,50 per leerling.

Tovertocht in de Schoorlse Duinen

Maak met je vriendjes een tovertocht door de Schoorlse Duinen in Noord-Holland. Geschikt voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Ook leuk als schoolreisje.

Ga op Natuurexpeditie in Westerschouwen

Ga met de klas op Natuurexpeditie. Ontdek klimmend, rennend en sjouwend de natuur in Boswachterij Westerschouwen. Leuk voor groep 7 en 8!

Kinderfeestje op Westerschouwen

Wil je een origineel feestje? Ga jutten op het strand, klauteren op een hoge duin of struinen door de boswachterij. Vier je kinderfeestje bij Staatsbosbeheer.

Speuren naar vleermuizen in Westerschouwen

maandag 16 juli

Ontdek de wereld van de vleermuis samen met de gids van Staatsbosbeheer. Wandel door het bos van de Westerschouwen om ze op te speuren.

Orchideeën van Dijkwater

donderdag 10 mei

Geniet deze maand op Schouwen-Duiveland van de velden vol paarse orchideeën. Dijkwater is één van de belangrijkste groeiplaatsen van dit plantje in Nederland. Wil je mooie close-up foto’s maken en meer weten over deze bijzondere plantensoort? Meld je dan nu aan!

Kerstfair in het bos van de Sallandse Heuvelrug

zaterdag 16 december

Kom naar de sfeervolle kerstfair bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug met vuurkorven, Christmas carols, heerlijke streekproducten en inspiratie voor het kerstdiner.

Knutselen op de Sallandse Heuvelrug lampion maken

zaterdag 16 december

Kom een lampion knutselen bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug tijdens de kerstfair en loop 's avonds mee met de lichtjeswandeling.

Bedrijfsuitje: zwerven over de Sallandse Heuvelrug

Toe aan rust, stilte en een onvergetelijke belevenis in de ongerepte natuur? Ga met je collega’s op ontdekkingstocht op de Sallandse Heuvelrug.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten