Zakendoen

Ondernemen in de mooiste natuur van Nederland? Staatsbosbeheer staat open voor samenwerking met ondernemers.

Veelgestelde vragen

Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen van ondernemers. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar ons Contactpunt Ondernemers via zakendoen@staatsbosbeheer.nl of bel T 0570-747298.

1. Bij wie moet ik zijn als ik zakelijke kansen zie in een bepaald gebied?
U neemt contact op met het Contactpunt Ondernemers van Staatsbosbeheer, via zakendoen@staatsbosbeheer.nl of T  0570-747298. Afhankelijk van uw plannen of wensen en de beoogde locatie wordt uw vraag doorgespeeld naar een contactpersoon binnen Staatsbosbeheer. Hij of zij kan u helpen bij wat er nodig is om een stap verder te komen.

2. Kan ik een locatie van Staatsbosbeheer (deel van een gebied of gebouw) voor Staatsbosbeheer beheren en hier eventueel ook wonen?
Voor het beheer van onze locaties/gebieden werken wij metzijn de gebiedsmanagersbeheerders en boswachters van Staatsbosbeheer het aanspreekpunt. Wilt u Voor wat betreft het wonen in onze gebieden of gebouwen kijk dan kunt u kijken op https://www.staatsbosbeheer.nl/zakendoen/vastgoed voor het meest recente aanbod van woningen en bedrijfspanden van Staatsbosbeheer.

3. Kan ik een stuk grond of een gebouw van Staatsbosbeheer pachten, huren of zelfs kopen?
Pachten of huren is vaak geen probleem, mits uiteraard de bestemming en het beoogde gebruik dat toestaan. Zelf hebben wij doorgaans de voorkeur voor een erfpachtcontract voor een termijn van 10 tot 30 jaar. Daarbij blijft de ondergrond altijd eigendom van Staatsbosbeheer; een eventuele opstal kan dan eigendom zijn van de contracthouder. Een andere optie is een huurcontract. Met het verkopen van grond en gebouwen is Staatsbosbeheer zeer terughoudend. Dit komt echt zelden voor. Bekijk overzicht vastgoed te koop.

4. Heeft u een lijst van beschikbare gebieden/gebouwen?
Staatsbosbeheer zoekt regelmatig ondernemers die kansen zien voor specifieke gebieden en/of gebouwen van ons. Op de pagina Ondernemers gezocht ziet u plannen waarvoor wij een partner zoeken.

5. Bij wie moet ik zijn als ik een activiteit of evenement op een terrein van Staatsbosbeheer wil organiseren?
Voor activiteiten of evenementen boven de 5.000 bezoekers of deelnemers kunt u contact opnemen met Hannie Verburgt, coördinator evenementen(terreinen) via T 030-6926111 of h.verburgt@staatsbosbeheer.nl. Voor evenementen of commerciële activiteiten tot 5.000 bezoekers of deelnemers, kunt u contact opnemen met de boswachter van het gebied waar u de activiteit wilt ondernemen. Een overzicht van alle gebieden vindt u onder Natuurgebieden. Per gebied vindt u de contactgegevens van de boswachter. Voor evenementen die plaatsvinden op en rond de groepskampeerterreinen kunt u contact opnemen met de beheerder van het terrein.

6. Ik onderneem al op Staatsbosbeheer-terrein en wil mijn bedrijf uitbreiden of verbouwen. Met wie kan ik dat regelen?
Heeft u al een lopend contract met Staatsbosbeheer, dan heeft u als het goed is een vast aanspreekpunt. Deze persoon kan u verder helpen. Afhankelijk van uw bestaande contract kan hij of zij zelf uw verzoek behandelen of schakelt een collega in.

7. Ik heb een idee voor een activiteit in een natuurgebied en wil dat graag met Staatsbosbeheer bespreken. Hoe kom ik in contact met de juiste persoon?
Bel of e-mail met het Contactpunt Ondernemers via zakendoen@staatsbosbeheer.nl of T 0570-747298. Afhankelijk van uw idee en of beoogde locatie krijgt u een contactpersoon die u kan begeleiden voor een eerste verkenning en die u waar gewenst adviseert en begeleidt in een vervolgtraject.

8. Zijn er ervaringen van ondernemers die samenwerken met Staatsbosbeheer waar ik van kan leren?
Ja, we hebben een aantal recente samenwerkingstrajecten beschreven onder Gerealiseerde projecten

9. Wat zijn de voordelen van samenwerken met Staatsbosbeheer?
Staatsbosbeheer kan zowel adviseur, partner als klankbord zijn. Wij hebben ervaring in het samenwerken met ondernemers en weten wat de geldende randvoorwaarden zijn in een gebied om een onderneming op te kunnen zetten. U kunt volop profiteren van deze kennis, maar u blijft altijd zelf baas over uw eigen onderneming.

10. Ik ben leverancier en wil graag een product verkopen aan Staatsbosbeheer. Hoe kom ik in contact met de juiste persoon en hoe werkt dit?
Staatsbosbeheer is een aanbestedende dienst en plaatst haar behoefte aan producten, bijvoorbeeld werkkleding voor boswachters in de gebieden, op TenderNed.nl. Voor het aanbieden van andere producten/diensten kunt u mailen naar zakendoen@staatsbosbeheer.nl. Wij stellen deze aanbiedingen centraal beschikbaar aan onze medewerkers en nemen indien er belangstelling is contact met u op.

11. Ik heb een dienst voor Staatsbosbeheer die ik graag aan wil bieden. Hoe werkt dit?
Staatsbosbeheer is een aanbestedende dienst. Wanneer er behoefte is aan uitvoerders van diensten, plaatst zij een aankondiging op TenderNed.nl. Voor het aanbieden van andere producten/diensten kunt u mailen naar zakendoen@staatsbosbeheer.nl. Wij stellen deze aanbiedingen centraal beschikbaar aan onze medewerkers en nemen indien er belangstelling is contact met u op.

12. Ik heb een andere vraag die hiervoor nog niet is behandeld. Waar kan ik terecht?
Heeft uw vraag te maken met ondernemen bij of met Staatsbosbeheer? Stuur dan een mail naar ons Contactpunt Ondernemers via zakendoen@staatsbosbeheer.nl of bel T 0570-747298. Voor overige vragen over of aan Staatsbosbeheer kunt u het algemene contactformulier gebruiken of bellen met T 030-6926111.