Outdoor en evenementen

Wij willen dat zo veel mogelijk Nederlanders op zo veel mogelijk verschillende manieren de natuur in onze gebieden kunnen beleven. Dit doen we door onze terreinen beschikbaar te stellen voor evenementen en outdoor activiteiten.

Contact

Natuur van en voor alle Nederlanders

Een aantal terreinen is speciaal bedoeld als evenementenlocatie. Dat varieert van Malieveld tot landgoed, van historische hoeve tot industrieel erfgoed. Geschikt voor grootschalige openluchtconcerten, intieme theatervoorstellingen, zakelijke conferenties of publieksevenementen.

Evenementen

We beschermen de natuur, maar de terreinen die we beheren zijn er ook om te beleven en te benutten. Natuur van en voor alle Nederlanders. We bieden onze terreinen graag aan voor commerciële, zakelijke, sociaal-maatschappelijke en culturele evenementen. We kijken naar terreinen waar verantwoord multifunctioneel gebruik mogelijk is. Daarbij letten we altijd op de belasting van de natuur en de directe omgeving.

hannie verburgt
Vragen over dit onderwerp? Hannie Verburgt Productmanager Beleven

Outdoor activiteiten

De gebieden van Staatsbosbeheer trekken jaarlijks 100 tot 150 miljoen bezoekers. Veel mensen verkennen al wandelend en fietsend onze terreinen. Staatsbosbeheer organiseert zelf excursies en andere activiteiten voor natuurbezoekers. Maar ook voor ondernemers kan het aantrekkelijk zijn om gebruik te maken van deze bezoekersstroom. Of bent u juist op zoek naar een fraaie locatie om een kleine groep mensen een mooie avond te bezorgen? Ook daarmee kunnen we u helpen. Samen met ondernemers, instellingen en overheden ontwikkelen we steeds nieuwe initiatieven. Allen hebben ze een ding gemeen: de natuurbeleving vormt een belangrijk onderdeel.

jaap wilting
Vragen over dit onderwerp? Jaap Wilting Teamleider Beleven
 

Verblijfsrecreatie

Staatsbosbeheer exploiteert kampeerterreinen en vakantiewoningen. Onze kampeerterreinen liggen in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Kampeerders kunnen binnen het concept 'logeren bij de boswachter' kiezen uit 21 paalkampeerplekken, 5 groepskampeerterreinen en 22 natuurkampeerterreinen. Reserveren gaat via Logerenbijdeboswachter.nl. Onze ruim 50 vakantiewoningen zijn te vinden op buitenlevenvakanties.nl. Van een voormalige boswachterswoning tot statige villa: het aanbod is divers. Buitenleven Vakanties is een samenwerking van Natuurmonumenten, De12Landschappen en Staatsbosbeheer.

Giel Mollema
Vragen over dit onderwerp? Giel Mollema Productmanager

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten