Zakendoen

Ondernemen in de mooiste natuur van Nederland? Staatsbosbeheer staat open voor samenwerking met ondernemers.

Ondernemer gezocht voor recreatiepark bij Echten

Staatsbosbeheer zoekt een ondernemer voor recreatiecentrum Van Harte in Echten (DR). Het recreatiecentrum ligt in de boswachterij Ruinen in Zuidwest-Drenthe. Spreekt de locatie u aan of heeft u al een idee voor het park? Bent u de ondernemer die er een recreatiepark van maakt waar iedereen zich welkom voelt? Dan bieden wij als eigenaar van de grond u graag de kans om uw plannen uit te voeren.

Over Recreatiecentrum Van Harte

Het kleinschalige park ligt midden in de boswachterij Ruinen tussen Echten en Ruinen. Recreatiecentrum Van Harte meet 1,4 hectare en de ondergrond is op erfpacht van Staatsbosbeheer. U koopt dus de opstallen van de huidige eigenaar en betaalt erfpachtcanon aan Staatsbosbeheer. De opstal bestaat momenteel uit zeventien verhuurbare eenheden rondom een open middenveld. Acht van de eenheden zijn met paneelwanden te schakelen naar vier groepsaccommodaties met acht slaapkamers.

Het centrum is vijftig jaar lang recreatief verhuurd aan gezinnen en groepen mensen met een beperking. De accommodaties zijn daarom grotendeels aangepast en hebben geen verdieping (bungalowstijl). De bungalows zijn in de loop van de jaren regelmatig gerenoveerd en verbouwd.

Op het terrein staan verder een modern woonhuis met vier slaapkamers, een receptie/kantoorgebouw, een recreatiezaal van 120m2 met keukentje, magazijn en toiletgroep, enkele losse magazijnen en een werkplaats en een wasserette. Er is ruime parkeergelegenheid zowel voor als achter het park.

Het Recreatiecentrum als geheel verdient een upgrade om weer net zo te kunnen stralen als vroeger.

De rol van Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer is eigenaar van de grond onder het huidige Recreatiecentrum. We hopen op de creatieve kracht van ondernemers/private partijen om van dit park een recreatieve en/of maatschappelijke toplocatie te maken. Wij maken het mogelijk uw plannen met een erfpachtovereenkomst te realiseren.

Kansen voor ondernemers

Waarom is deze locatie aantrekkelijk om te ondernemen?

  • Schitterende en rustige ligging midden in de boswachterij Ruinen; een aantrekkelijk bosgebied met daarin onder andere het mooie Echtenerzand en het Bovenveen
  • Vele kilometers wandel- en fietspaden om de hoek, en achter het park begint het familiepad: een verhard wandelpad van 2,5 km in de boswachterij
  • Het volledige park is aangepast voor mensen met een beperking, waardoor verhuur aan specifieke doelgroepen mogelijk is
  • Kleinschalig en overzichtelijk park; echter in 2011 is een vergunning verstrekt voor een evt. uitbreiding met 1 ha
  • De gemeente De Wolden heeft toerisme hoog in het vaandel staan
  • Goede bereikbaarheid met fiets en auto, onder andere vanaf de snelwegen A28 of A32 en via de N375. Zwolle, Assen, Emmen en bijvoorbeeld Giethoorn zijn in een half uur te bereiken (nadeel: het park is niet goed bereikbaar met OV)
  • In de omgeving vindt u veel typische Drentse brink- en esdorpen en het bekende Nationaal Park Dwingelderveld ligt op slechts een paar minuten rijden. De steden Meppel en Hoogeveen liggen op fietsafstand.

Achtergrondinformatie

Reactie en contact

U kunt tot en met 31 december 2017 reageren op deze oproep.

Wilt u meer informatie over Recreatiecentrum Van Harte? Neem dan contact op met Godfried Vis, teamleider Staatsbosbeheer Zuidwest Drenthe, T 06-22549493  g.vis@staatsbosbeheer.nl, of met Otwin Wibier, rentmeester bij Staatsbosbeheer, T 06-54984320 o.wibier@staatsbosbeheer.nl
Uiteraard kunt u ook met de huidige eigenaar, Johan Koops, contact opnemen: T 06-81562012 info@vanhartevakanties.nl.

teamleider Godfried Vis
Vragen over dit onderwerp? Godfried Vis
Teamleider ZW-Drenthe
g.vis@staatsbosbeheer.nl
06-22549493

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten