Contact

Inspirerende voorbeelden

We werken we samen met succesvolle ondernemers. Hier vindt u voorbeelden van dromers en doeners die graag hun ervaringen met u delen.

Sector
  • 2
  • 3
  • 6
  • 1
  • 2
  • 6
  • 10

Er zijn 30 cases gevonden

Pixi

Pixi is een lichtkunstwerk midden in de Drentse natuur. Een ode aan de natuur. En aan de inspirerende samenwerking tussen provincie, kunstenaars en Staatsbosbeheer.

Lichtjes in het bos op de Hondsrug

Promen

Dankzij mensen met de indicatie Nieuw Beschut en hun werkgever Promen liggen recreatiegebieden ’t Weegje, Gouwebos en Goudse Hout er opgeruimd bij.

Client van De Zijlen

Reclassering

Reclassering Nederland stuurt elk jaar zo’n 100 mensen met een werkstraf naar Staatsbosbeheer. Om zich in de natuur de blaren op de handen te werken en iets nuttigs te doen voor de samenleving.

gesprek tussen boswachter staatsbosbeheer en werkmeester reclassering

Restaurant Vuurtoreneiland

Ondernemers ontwikkelden een restaurant op historisch Vuurtoreneiland. Ze onderhouden het eiland en het Rijksmonument, in samenwerking met Staatsbosbeheer.

ondernemen op vuurtoreneiland

Shell

Shell en Staatsbosbeheer gaan gezamenlijk klimaatverandering tegen met de aanplant van 5 miljoen bomen in Nederland op plekken waar de essentaksterfte heeft toegeslagen.

Samenwerking Shell - Staatsbosbeheer campagnebeeld

Surfen op Hollands hout

100% Hollands hout, puur vakmanschap en een liefde voor surfen waren de basisingrediënten voor de houten surfboards van Staatsbosbeheer en Macsurf.

Vrouw met surfboard

Trouwen in het bos

Mogen wij bosbruiloften organiseren in jullie natuurgebieden? Met deze vraag stapte weddingplanner Lianne Balduk op Staatsbosbeheer af. Inmiddels hebben al verschillende bruiloften in het bos plaatsgevonden.

Trouwen in het bos

Woonwijk Krommenie

Ontwikkelaar AM en Staatsbosbeheer laten in Krommenie de voordelen zien van nieuwbouw in verbinding met omliggende natuurgebieden. Het levert duurzaam woonklimaat en natuurbeheer op.

Artist impression straat in woonwijk Krommenie

Zorginstelling De Zijlen

Cliënten van zorginstelling De Zijlen werken in en aan het fraaie cultuurlandschap van het Groningse Westerkwartier.

Client van De Zijlen

Zorginstelling Zeeuwse Gronden

Zorginstelling Zeeuwse Gronden en Staatsbosbeheer bieden dagbesteding en training voor psychisch kwetsbare mensen met groene vingers.

Cursisten bij Zeeuwse gronden