Contact

Inspirerende voorbeelden

We werken we samen met succesvolle ondernemers. Hier vindt u voorbeelden van dromers en doeners die graag hun ervaringen met u delen.

Sector
  • 2
  • 3
  • 6
  • 1
  • 2
  • 6
  • 10

Er zijn 30 cases gevonden

Leerwerkbedrijf Diemerbos

Leerwerkbedrijf Diemerbos geeft cliënten van Cordaan de kans om mee te doen in de maatschappij. Zinvol aan de slag én leren op Staatsbosbeheerterrein.

Cliënt aan het werk

Leerwerkplaats Jubbega

In Leerwerkplaats Jubbega helpt Staatsbosbeheer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt richting werk. Met handen uit de mouwen steken, onder leiding van bevlogen boswachters.

Jubbega pilotproject

Leerwerkplaats Maashorst

Leerwerkplaats Maashorst helpt jongeren uit het speciaal onderwijs aan werkervaring en uitzicht op werk. Samen met partners biedt Staatsbosbeheer hen een rustige werkomgeving in het groen.

Leerwerkplaats Maashorst

Lumière Cinema

In de voormalige elektriciteitscentrale van de Sphinx-aardewerkfabriek in Maastricht is tegenwoordig filmhuis Lumière Cinema te vinden. Staatsbosbeheer leverde het hout voor de afwerking van de vijf bioscoopzalen.

Hal met filmzalen Lumière Cinema

Moods & Food

Luxe outdoor lunches en diners. Midden in de natuur, weg van de bewoonde wereld, op een onverwachte plek. Dat is wat de bedenkers van Moods & Food voor zich zagen. Hoe hielp Staatsbosbeheer hen om hun idee te realiseren?

Moods and Food

Nationale Boomfeestdag

In 1957 geïnitieerd door Staatsbosbeheer planten ieder jaar 115.000 kinderen in Nederland een boom tijdens Boomfeestdag. Maar Boomfeestdag is meer...

boswachter helpt kind bij planten van boom

Natuur profiteert van windmolens

Staatsbosbeheer nam initiatief voor de ontwikkeling van windmolens bij Deil. Inmiddels heeft de burgerwindcoöperatie ons aandeel overgenomen.

Windturbines bij Hardinxveld (conceptontwerp)

Natuurgras voor Beekse Bergen

Schaalgrasland moet worden gemaaid. Het maaisel belandt vervolgens vaak op de composthoop. Dat moet anders, dacht senior projectontwikkelaar Frank van Hedel. De oplossing: door het gras te hooien en als dierenvoer te verkopen aan Safaripark Beekse Bergen, heeft het weer een functie.

Beekse Bergen

Natuurpoort & Wellness Chaamse Bossen

In de Chaamse Bossen (W-Brabant) wordt een natuurpoort ontwikkeld, met een luxueus thermencomplex. Ondernemers geven zo dit gebied een nieuwe bestemming.

voorbeeld van zakendoen in de Chaamse Bossen

Natuurwijs

De Stichting NatuurWijs geeft buitenlessen aan schoolklassen, midden in de natuur en gewoon onder schooltijd. Leren door zelf te zien, te voelen, te horen, te ruiken en te ervaren.

kinderen bij groep konikpaarden