Inspirerende voorbeelden

We werken we samen met succesvolle ondernemers. Hier vindt u voorbeelden van dromers en doeners die graag hun ervaringen met u delen.

Contact

Inspirerende voorbeelden

Staatsbosbeheer beschermt en ontwikkelt het groene erfgoed van Nederland. Wij willen dat de huidige en toekomstige generaties de natuur kunnen beleven, in balans met het duurzaam benutten van onze gebieden met de samenleving. Om deze missie te bereiken, werken we samen met succesvolle ondernemers. Inspirerende voorbeelden van dromers en doeners die graag hun ervaringen met u delen.

Groene chemie met Avantium

Staatsbosbeheer levert biomassa aan de bio-raffinaderij van Avantium in Delfzijl. Met een baanbrekende technologie haalt Avantium daar grondstoffen uit voor de chemie én energieopwekking.

Eierdozen van natuurgras

Grondstoffen - Bij gras denk je wellicht niet direct aan verpakkingsmateriaal. Toch weten de Finse verpakkingsspecialist Huhtamaki en Staatsbosbeheer grasmaaisel uit natuurgebieden om te zetten in… eierdozen!

Lumière Cinema

Hout en biomassa - In Maastricht zijn de voormalige elektriciteitscentrale en ketelhuizen van de Sphinx-fabrieken getransformeerd tot een modern filmhuis. Staatsbosbeheer leverde 20 m3 Hollands hout® voor de markante muurbekleding.

Pixi

Outdoor en evenementen - Pixi is een interactief digitaal kunstwerk van lichtjes, midden in de Drentse natuur. Een ode aan de natuur dankzij de inspirerende samenwerking tussen provincie, kunstenaars en Staatsbosbeheer.

Moods & Food

Outdoor en evenementen Luxe outdoor lunches en diners, midden in de natuur. Dat is wat de bedenkers van Moods & Food voor zich zagen. In Staatsbosbeheer vonden ze een partner die hun concept begreep.

Natuur profiteert van windmolens

Energie – Wie knooppunt Deil passeert op de A2 of de A15, krijgt straks waarschijnlijk zicht op 9 tot 11 windmolens. Een deel van de windmolens komt te staan op grond van Staatsbosbeheer.

Trouwen in het bos

Outdoor en evenementen  Mogen wij bosbruiloften organiseren in jullie natuurgebieden? Met deze vraag stapte weddingplanner Lianne Balduk op Staatsbosbeheer af.

Surfen op Hollands hout

Grondstoffen Populier is door zijn eigenschappen (kleur- geur en smaakloos) onmisbaar in de verpakkingsindustrie. We willen laten zien dat je zoveel meer kunt maken van populierhout dan alleen verpakkingsmateriaal. Surfplanken bijvoorbeeld.

BioWarmteCentrale de Purmer

Energie Bij Staatsbosbeheer zoeken we naar manieren om biomassa zo efficiënt en duurzaam mogelijk te gebruiken. Eén van onze partners is Stadsverwarming Purmerend (SVP), die hun biowarmtecentrale stoken op onze houtsnippers.

Natuurpoort & Wellness Chaamse Bossen

Outdoor en evenementen In de Chaamse Bossen (W-Brabant) ontwikkelen ondernemers Wildrik Hartman en Ad Mathijssen de komende jaren een natuurpoort, gecombineerd met een luxueus thermencomplex.

Natuurgras voor Beekse Bergen

Grondstoffen Schaalgrasland moet worden gemaaid. Het maaisel belandt vervolgens vaak op de composthoop. Senior projectontwikkelaar Frank van Hedel gaf het een nieuwe functie door het gras te hooien en als dierenvoer te verkopen.

Restaurant Vuurtoreneiland

Grond en gebouwen – Twee ondernemers ontwikkelden een restaurant op een historisch eiland bij Durgerdam, dat tot voor kort niet toegankelijk was voor publiek. Ze onderhouden het eiland en het Rijksmonument.

Kantoorpand Fort bij 't Hemeltje

Grond en gebouwen Fort bij ’t Hemeltje in Houten is grondig gerenoveerd en heeft een nieuwe bestemming: kantoorpand voor duurzame bedrijven. Met de opbrengst van de verhuur kan Staatsbosbeheer het fort blijven onderhouden.

Festival Into The Great Wide Open

Outdoor en evenementen Ieder jaar genieten 7.000 mensen van hun favoriete muziek tijdens het festival Into The Great Wide Open op Vlieland. Een succes door de nauwe samenwerking tussen Staatsbosbeheer en festivalorganisatie.

Klimbos Zeeuwse Helden

Outdoor en evenementen De realisatie van een klimbos in een duingebied van Staatsbosbeheer op Schouwen-Duiveland. Daarmee kwam de droom van ondernemer André Kort van buitensportbedrijf De Zeeuwse Gasten uit.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten