Contact

Wintertips

Ook in de winter valt er genoeg te beleven in onze natuurgebieden. We hebben de mooiste tips voor je op een rij gezet.

Ook in de winter is het heerlijk om naar buiten te gaan. Treed in de voetsporen van de boswachters en loop een boswachterspad, ga mee op een avondwandeling bij vollemaan of doe mee aan een van de buitengewone belevenissen. Echte winterliefhebbers kunnen zelfs winterkamperen!

Groene voornemens

In 2019 organiseren we het hele jaar door Buitengewone Belevenissen: maandelijks is er een nieuwe excursie waarin een bijzonder natuurfenomeen centraal staat. Zo kun je in februari de hazen zien boxen tijdens de rammeltijd en in maart genieten van de beste vogelconcerten.

In de maneschijn

Na zonsondergang mag je normaal gesproken niet in het bos komen, maar wel tijdens de vollemaanwandeling onder begeleiding van de boswachter. Hij vertelt je over de dieren die juist in de avond actief worden. Dit seizoen is het vroeg donker, dus kinderen kunnen deze betoverende ervaring ook meemaken.

Alle data en locaties

Kamperen met kachel

Ook zonder sneeuw en ijs is winterkamperen op onze 3 winterkampeerlocaties prachtig. Spot (water)vogels en bosdieren, maak mooie wandelingen of fietstochten en het spannendst: beleef de natuur in het donker. Sluit de dag af bij een knisperend kampvuur.

Meer over winterkamperen

Boswachterspad Kattukse duinroute en duinroos

Boswachterspad Kattukse duinroute en Duinroos in Zuid-Holland is 8 km lang. Bovenop het Vlaggenduin heb je uitzicht over het hele gebied. Boswachter Mark Kras: “Je ziet de oude watertoren en de witte kerk van Katwijk, de soefi tempel en de monumentale Duitse bunker. Bij helder weer kijk je uit op de zee.”

Naar het boswachterspad

Boswachterspad Rottige Meente

Boswachterspad Rottige Meente in Friesland is 14 km lang. Boswachter Roel Vriesema: “Het pad loopt door verrassend veengebied, langs moerasbos en water. Ontdek de kiekendief boven de rietlanden en de purperreiger of zwarte stern langs de waterkant. De winter is mijn favoriete periode om de wandeling te maken.”

Naar het boswachterspad

Meer van Staatsbosbeheer?

Neem dan een abonnement op Staatsbosbeheer magazine en ontvang elk kwartaal een prachtige bundel verhalen over de natuur, het werk van Staatsbosbeheer en buitentips. Bekijk preview wintereditie

Word abonnee