Contact

Kom wild spotten op de Veluwe

en beleef het wilde hart van Nederland

bekijk het filmpje

Meer weten?

Wild kijken op de Veluwe

Maak kans op een ontmoeting met een van de grote wilde dieren van de Veluwe. Hieronder geven we je tips om edelhert, wild zwijn en vos zelf te komen spotten in het wilde hart van Nederland. Voor als je zelf op pad wilt, of samen met de boswachter. Want buiten beleef je de Veluwe pas echt.

Op safari met de boswachter

Stap met de boswachter in een stoere Land Rover en maak kans op een ontmoeting met zwijn of edelhert. Een tocht langs plekken waar je normaal gesproken niet komt...

Bekijk de wildsafari's
silhouet van zwijn onder bomen

Wildkijkschermen

Zelf wild spotten? Vergroot je kans op een ontmoeting met wild en maak gebruik van één van onze 5 kijkschermen verspreid over de Veluwe. Hét begin van een spannend spel van geduld en geluk.

Overzicht wildkijkschermen Veluwe
telelens door kijkgat scherm

Exclusief wild kijken

Diep in de Veluwse bossen liggen de wildarena's Hemellootjes, Witte Hoogt en het Natuurtheater. Deze wildkijkposten zijn enkel met de gids van Staatsbosbeheer te bezoeken. Boek een exclusieve tocht voor een bijzondere avond in de natuur (april t/m september).

ontmoeting edelhert en zwijn in het bos

Wandelroutes

Ontdek de Veluwe via een van de vele wandelroutes die de boswachters hier hebben uitgezet: van korte ommetjes tot lange struintochten. Al dwalend over de Veluwe maak je grote kans op een ontmoeting met wild. Wil je een dag lang genieten van alles wat de Veluwe zo uniek maakt? Kies dan voor het boswachterspad Kootwijk. Vergeet je verrekijker niet!

Boswachterspad Kootwijk
wandelaar door bos

Tips voor wild spotten

Boswachter Laurens geeft je 5 gouden tips om wild te spotten: van het checken van je kleding tot het letten op de windrichting. Hopelijk lukt het je zo om wild zwijn, vos en al het andere wild - ook vogels - in je vizier te krijgen.

Bekijk het filmpje
boswachter bij wildkijkscherm

#veluwefan

Ben jij wild van de Veluwe? Volg dan onze boswachters op social media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de mooiste beelden en de leukste weetjes over dit uitgestrekte natuurgebied. Natuurlijk met #veluwefan.

Volg de boswachters van de Veluwe
boswachter fotografeert heide