Wandelen

Ontdek de leukste wandelroutes van Staatsbosbeheer, van korte ommetjes tot lange struintochten; er is voor ieder wat wils!

Boswachterspad Savelsbos

Zuid-Limburg / Limburg

Voel de historie van het Savelsbos tijdens een wandeling over het boswachterspad in Zuid-Limburg. Loop over de kalksteenresten, langs kalksteengroeves en boswachterswoning De Beuk en ontdek de weidse uitzichten. In de herfst omring je jezelf met vallende bladeren en allerlei kleurschakeringen.

Je loopt hier zelfs over de historie heen

Carla Hanssen, boswachter Zuid-Limburg

Verken het verleden van het Savelsbos

Boswachter Carla Hanssen: “In het Savelsbos ben je omgeven door vele historische sporen. Je loopt er zelfs overheen. De grond is opgebouwd uit resten kalksteen die vele miljoenen jaren geleden zijn afgezet door de zee. Verspreid door het bos liggen kalksteengroeves waar vroeger kalk werd gewonnen.

Wandel langs de eeuwenoude grensboom en ontdek het uitzicht op het dal dat de Maas heeft uitgesleten. Je kijkt uit over het landschap en ziet de hoogstamfruitbomen. Als het schemert en niet al te koud is, kun je zelfs reeën zien. Kom in de herfst, dan geniet je tussen de verschillende soorten bomen van alle kleurschakeringen.

Onderweg kom je langs dassenwissels en kun je het vliegend hert tegenkomen. Bij boswachterswoning De Beuk komen alle elementen samen. Je kijkt uit over het dal, achter je ligt de woning waar generaties boswachters van familie de Beuken hebben gewoond en je bent vlakbij een kalksteengroeve. Je voelt de historie.”

Over deze route

( Route info )

Het startpunt van de wandeling is de parkeerplaats bij Sint Blasiushof in Cadier en Keer. Volg de groene paaltjes om over het boswachterspad van 6,6 kilometer te lopen.

De route kent steile stukken en trappenpaden en is niet geschikt voor mindervaliden. Honden mogen mee, mits aangelijnd. Op verschillende plekken staan bankjes, bij boswachterswoning De Beuk staat een informatiepaneel.

Gebied:
Zuid-Limburg / Limburg
Wandelen
6,6 km
Routekleur:
groen
Beoordeling:
(3 stemmen)
Geef een beoordeling
Parkeerplaats Sint Blasiushof

Cadier en Keer
Naar startpunt
Weersverwachting
Cadier en Keer
Weeronline.nl - Meer weer in Cadier en Keerweeronline.nl Altijd jouw weer

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten