Contact

Naar buiten met PLUS en Staatsbosbeheer

Tips van de boswachter om de Nederlandse natuur te ontdekken

Meer weten?

Allemaal naar buiten  met PLUSBoswachter Arjan Postma vindt het net als Staatsbosbeheer belangrijk dat kinderen lekker naar buiten gaan en meer leren over de natuur. Hij nodigt je samen met de boswachters van Staatsbosbeheer uit om naar buiten te gaan en de natuur écht te ontdekken. Onze boswachters willen je daarbij helpen en hebben daarom de leukste activiteiten op een rij gezet. Welk stukje natuur ga jij samen met je (klein)kinderen ontdekken?

Heb jij een kortingscode van PLUS? Kies dan je favoriete activiteit uit het complete aanbod en boek online met korting. Bekijk de actievoorwaarden.

Let op: in verband met het coronavirus zijn er tijdelijk geen begeleide activiteiten mogelijk. Je kunt wel zelf op avontuur gaan. Leef je uit in 1 van onze speelbossen, ga op zoek naar kabouters of ga speuren naar wilde dieren. Er is genoeg te ontdekken.

 

PLUS heeft samen met Arjan Postma een te gekke spaaractie opgezet. Tot en met zaterdag 17 oktober kan je bij PLUS sparen voor 150 buitenkaartjes vol gave weetjes over dieren en planten in de Nederlandse natuur.

Meer over ‘Buiten in Nederland’ van PLUS

De magie van oog in oog

Speuren naar dieren is een van de leukste dingen die je in de natuur kunt doen. Een ontmoeting met een wild dier is een magisch moment. Maar je moet wel even weten waar je moet beginnen, want de bosbewoners zijn een kei in verstoppertje spelen. We helpen je een handje met leuke speurtips voor kinderen van alle leeftijden.

Speur met ons mee

Voor de jongste ontdekkers

Wist je dat in de bossen van Staatsbosbeheer kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want buiten kom je hun sporen overal tegen. Kleine voetafdrukken in het zand, geplet gras van een middagdutje. Je ontdekt het op een van onze kabouterpaden. Ze liggen door het hele land en zijn leuk voor kinderen van 2 t/m 7 jaar.

Naar de kabouterpaden

Gratis lespakket met interessante doe-opdrachten

Een goede tip van Arjan Postma: wist je dat je ook met je school de natuur kunt ontdekken? Of je school nu in de buurt van een sloot, midden in de stad of bij een bos staat; maakt niet uit. Zeker met het gratis lespakket: Buiten in Nederland. Met 25 verschillende doe-opdrachten is er altijd een opdracht geschikt voor jouw klas. Tip: de opdrachten zijn ook leuk om thuis te doen.

Ontdek het lespakket

De natuur als speeltuin

De speelnatuur van Staatsbosbeheer: dat is klimmen en klauteren in de speelbossen en speelpolders, spetteren in het water van de speelvijvers of gewoon genieten van het uitzicht vanuit de uitkijktoren... Je vindt onze speelbossen door het hele land, dus er is er altijd een bij jou in de buurt. Vies worden mag!

Naar de speelnatuur