Contact

Naar buiten met PLUS en Staatsbosbeheer

Tips van boswachters om de Nederlandse natuur te ontdekken

Meer weten?

naar buiten met PLUSVerwonder je samen met je (klein) kinderen over de natuur. Samen met collega-boswachter Arjan Postma, die voor PLUS een te gekke spaaractie met 150 buitenkaartjes boordevol weetjes en informatie uit de Nederlandse natuur heeft gemaakt, nodigen de boswachters van Staatsbosbeheer je uit om met die extra kennis naar buiten te gaan en de natuur echt te ontdekken. Arjan Postma: “Quote Arjan Postma waarom het zo belangrijk is dat kinderen zich verbonden voelen met de natuur en haakje naar de activiteiten van Staatsbosbeheer hieronder”. We hebben de mogelijkheden op een rij gezet. Wat ontdekken jullie?

Arjan Postma vind het net als Staatsbosbeheer belangrijk dat kinderen zich verbonden voelen met de natuur. Daarom kunnen kinderen nu buitenkaartjes sparen bij de PLUS boordevol gave weetjes over de Nederlandse natuur.

Meer over ‘Buiten in Nederland’ van PLUS

De magie van oog in oog

Een ontmoeting met een wild dier is een magisch moment. Onze boswachters hebben de beste tips, om kans te maken oog in oog te staan met een edelhert, wild zwijn, bever en vele andere dieren. Van compleet verzorgde wildsafari's met de boswachter, tot tips om zelf op pad te gaan.

Kom wild spotten

Voor de jongste ontdekkers

Wist je dat in de bossen van Staatsbosbeheer kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want buiten kom je hun sporen overal tegen. Kleine voetafdrukken in het zand, geplet gras van een middagdutje. Je ontdekt het op een van onze kabouterpaden. Ze liggen door het hele land en zijn leuk voor kinderen van 2 t/m 7 jaar.

Naar de kabouterpaden

Voor de avonturiers

Wil je de volle maan in al zijn glorie bewonderen? Op verschillende locaties in het land nemen boswachters en gidsen je mee op pad voor een avondwandeling in het schijnsel van de volle maan. Samen dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte velden. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Naar buiten met vollemaan

Gratis digitaal lespakket beschikbaar

volgt

De natuur als speeltuin

De speelnatuur van Staatsbosbeheer: dat is klimmen en klauteren in de speelbossen en speelpolders, spetteren in het water van de speelvijvers of gewoon genieten van het uitzicht vanuit de uitkijktoren... Je vind onze speelbossen door het hele land, dus er is er altijd een bij jou in de buurt. Vies worden mag!

Naar de speelnatuur

Ontdek de wereld van de paddenstoelen

Elfenbankjes, heksenboleet... het lijken wel namen uit een sprookje, maar het zijn paddenstoelen! De herfst is natuurlijk dé tijd om ze te spotten. In deze tijd van het jaar schieten ze uit de grond! Speur samen met de gids van Staatsbosbeheer naar paddenstoelen. Hij weet precies waar de mooiste groeien en kan je natuurlijk vertellen hoe alle soorten heten.

Speur mee naar paddenstoelen

Nog meer inspiratie

De herfst staat bij Staatsbosbeheer bol van de activiteiten. Wil je hulpboswachter worden? Of wat dacht je van ... of .... Bekijk het complete aanbod en ga naar buiten! (nog aanvullen als meer tochten online staan)

Tochten voor kinderen