Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Staatsbosbeheer: "Bos blijft bos"

Reactie op artikel nieuwsblad De Kaap. De basis van ons bosbeheer is dat bos bos blijft en dat we werken aan steeds rijkere en mooiere bossen.

Bos

Wereld Wetlands Dag

Op 2 februari is het Wereld Wetlands Dag en wordt de bescherming van wetlands onder de aandacht gebracht. Dit jaar met als thema 'We are not powerless against climate change'.

luchtfoto van Robbenbank in Waddenzee

Vlees edelherten Oostvaardersplassen nu verkrijgbaar

Het vlees wordt door wildgroothandel Van Meel geleverd aan restaurants, poeliers en voedselbanken. Voor consumenten is het te koop via Koopeenhert.nl.

edelhert in de sneeuw

Haringvlietsluizen voor het eerst op een kier

Vandaag gaan de Haringvlietsluizen voor het eerst echt op een kier. Het openen van de sluizen is een cruciale stap in het herstel van de natuurlijke dynamiek tussen zee en rivier.

luchtfoto haringvlietsluizen met blauw water en groene eilandjes

Vermindering edelherten Oostvaardersplassen

In de periode van 10 december 2018 t/m 8 januari 2019 zijn in totaal 134 edelherten geschoten in de Oostvaardersplassen.

Vlees edelherten Oostvaardersplassen verwerkt door wildgroothandel Van Meel

Help mee: RUG-wetenschappers lanceren waddenplastic.nl

RUG-wetenschappers lanceren webapp waddenplastic.nl om plastic korrels op de Wadden en kustgebieden in kaart te brengen.

HDPE-plastic korrels op de wadden

Boswachters helpen collega's Terschelling afval ruimen

In overleg met de gemeente Terschelling zet Staatsbosbeheer extra materieel en menskracht in om de stranden op het eiland schoon te maken.

klein plastic afval op strand

Laatste nieuws over opruimacties Wadden

Met man en macht wordt gewerkt om de stranden in het Waddengebied op te ruimen, na het ongeluk met de zeecontainers op de Noordzee.

Waddenstrand vol met rommel na ongeluk zeecontainer, januari 2019

3 wolvinnen in Nederland, waarvan 2 op Veluwe

Bij de 3-maandelijkse monitoring van Wageningen Environmental Research zijn van augustus t/m oktober 2 nieuwe vrouwelijke wolven gesignaleerd.

wolf in Drenthe - foto uit filmpje van 4 mei 2018

Minister Schouten stuurt evaluatie Staatsbosbeheer naar Tweede Kamer

In de Wet Verzelfstandiging Staatsbosbeheer is vastgelegd dat elke vier jaar een evaluatie moet plaats vinden van de doeltreffendheid en doelmatigheid van het functioneren.

minister carola schouten