Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Staatsbosbeheer zet vol in op natuurinclusieve landbouw

In samenwerking met LNV starten we een project om boeren te helpen over te schakelen naar een vorm die biodiversiteit combineert met rendabele bedrijfsvoering.

Natuurboer Hoeve Stein

Cultureel erfgoedjaar: Verdedigingslinies

In het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed staat maandelijks één van de cultuurhistorische parels in de kijker. In juni zijn dat de verdedigingslinies.

Fort Rijnauwen

Zwarte stern maakt zijn webcamdebuut

We hebben een primeur! De zwarte sterns van de Gelderse Poort maken een webcamdebuut bij Beleef de Lente. Vandaag zijn de eerste beelden beschikbaar.

zwarte sterns

Zeldzame veldparelmoervlinder gevonden in het Kuinderbos

Vrijwilliger Gerard Eggens van Staatsbosbeheer uit Emmeloord heeft in het Kuinderbos de zeldzame veldparelmoervlinder aangetroffen.

Veldparelmoervlinder

Oostvaardersplassen 50 jaar

Het is vandaag precies 50 jaar geleden dat Zuidelijk Flevoland droogviel. We staan daarom stil bij de 'geboorte' van de Oostvaardersplassen zoals we die nu kennen.

50 jaar Oostvaardersplassen magazine

Mooi Linieland-weekend

In het weekend van 2 en 3 juni staan de waterlinies centraal tijdens het Mooi Linieland-weekend. Hét moment om de verhalen en de prachtige natuur van het linielandschap te ontdekken!

Mooi Linieland op 2 en 3 juni 2018

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten in Fryslân onder één dak

In Wirdum, onder de rook van Leeuwarden, zetelen sinds kort Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten onder een dak. Om deze samenwerking te vieren is een fietsroute uitgezet.

kantoor Staatsbosbeheer Fryslan, Bredyk, Wirdum

De cirkel is weer rond in Gelderse Poort

In de Gelderse Poort ligt het kadaver van een doodgeboren veulen. Omdat het niet kan worden afgevoerd, laten we het liggen voor talloze aaseters.

Doodgeboren veulen in Gelderse poort © Bart Beekers

Wolf verblijft al langere tijd in Midden-Drenthe

Een wolf (Canis lupus) verblijft sinds enige maanden in natuurgebieden in Midden-Drenthe. Deze langdurige aanwezigheid is mogelijk de opmaat naar de definitieve vestiging van de wolf in Nederland.

wolf in Drenthe - foto uit filmpje van 4 mei 2018

Edelherten op snelweg na doorknippen afrastering Oostvaardersplassen

Staatsbosbeheer vindt het onacceptabel dat activisten afgelopen nacht opnieuw voor onrust hebben gezorgd in de Oostvaardersplassen.

Edelherten op de A6 na doorgeknipte hekken

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten