Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Openingshandeling Haringvlietsluizen uitgesteld

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten de openingshandeling uit te stellen. Door de droge zomer zijn de rivierwaterstanden laag.

haringvliet

Ondanks de droogte toch paarse velden

Door de aanhoudende droogte valt de bloei van de heide dit jaar tegen. Toch krijgen we meldingen van locaties waar wel degelijk paarse velden te zien zijn.

Bloeiende Heide Schoorlse Duinen

Meeuw dood door botulisme in Oostvaardersplassen

Anderhalve week geleden zijn in de Oostvaardersplassen enkele dode vogels aangetroffen. Eén exemplaar is onderzocht en is doodgegaan door botulisme.

Oostvaardersplassen uit de lucht

Nederlanders bewegen het meest

Nederlanders bewegen het meest van Europa. O.a. fietsen en wandelen is favoriet. Wie op zoek is naar een mooie route, is bij Staatsbosbeheer aan het juiste adres.

Boswachterspaden

Met natuurinclusieve landbouw terug in de tijd in Oost-Groningen

In Westeresch is voor het eerst geoogst op een akker van Staatsbosbeheer. Verschillende partijen werken hier samen aan meer natuurinclusieve landbouw.

Westeresch

Nectarkroegen op stuifzand voor kleine heivlinder

Op het Kootwijkerzand zijn nectarkroegen aangelegd. Deze bloemrijke plekken moeten de zeldzame en ernstig bedreigde kleine heivlinder in dit terrein houden.

Kleine heivlinder

Terschellinger boeren maaien deel Boschplaat

Staatsbosbeheer helpt zo de boeren die vanwege de droogte te kampen hebben met weinig opbrengst van de graslanden en daarom een tekort aan ruwvoer voor het vee.

Boeren maaien Boschplaat

UNESCO biosfeerstatus voor de Maasheggen

Een speciale erkenning voor het Maasheggengebied in de Noordelijke Maasvallei door UNESCO. Deze heeft de Brabantse Maasheggen aangewezen als biosfeergebied.

UNESCO biosfeerstatus voor de Maasheggen

Eerste broedpaar zeearend in Noord-Holland succesvol

Vorige week verliet de eerste jonge zeearend van Noord-holland het nest. Het ouderpaar broedde met succes op vogeleiland ‘de Dode Hond’ in het Eemmeer.

Zeearend in Noord-Holland

Samen aan de slag in Zeeland

Staatsbosbeheer en Stichting Wonen en Psychiatrie Zeeuwse Gronden hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het onderhouden van recreatieve uitkijkpunten.

Cursisten 'Veilig werken met een bosmaaier'

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten