Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Cultureel erfgoedjaar: Kuinderbos

Tijdens het Cultureel erfgoedjaar zet Staatsbosbeheer maandelijks één van de cultuurhistorische parels in de kijker. In april is dat het Kuinderbos.

restanten burcht

Hoogveenherstel afgerond in de Pelen

Het hoogveenherstelproject in de Pelen is opgeleverd. Gezien het internationale belang van dit gebied is het project ondersteund door het LIFE-programma van de EU.

Hoogveenherstel afgerond in de Pelen

Faunapassage Kootwijkerzand klaar

De nieuwe faunapassage Kootwijkerzand doorkruist de verkeersader Amersfoort-Apeldoorn en biedt dieren en insecten een veilige en natuurlijke oversteekroute.

Faunapassage Kootwijkerzand

Onafhankelijke dierenartsen tevreden over bijvoeren in Oostvaardersplassen

De twee onafhankelijke dierenartsen die maandag 26 maart een bezoek brachten aan de Oostvaardersplassen kwamen tot de conclusie dat het bijvoeren goed en met beleid gebeurt.

bijvoeren in oostvaardersplassen

1.000 bomen voor Sublime Bos in De Vuursche

Er zijn in totaal 1.000 bomen geplant in het Sublime Bos in boswachterij de Vuursche. Dit was het resultaat van een boomplantactie van radiozender Sublime en het Buitenfonds.

bomen planten

Doorstart voor Fort bij Asperen

Stichting Leerwerkbedrijf Nieuwe Hollandse Waterlinie start per 15 april 2018 met de tijdelijke exploitatie van Fort bij Asperen. Hierdoor kan het fort als vanouds de deuren openen voor publiek.

Fort bij Asperen

Recreatiegebied Doornse Gat naar Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer is de nieuwe eigenaar van het Doornse Gat op de Utrechtse Heuvelrug. Dit dagrecreatieterrein werd overgenomen van Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijn.

Doornse Gat

Staatsbosbeheer voldoet aan FSC-eisen

Ook dit jaar mag Staatsbosbeheer het FSC-keurmerk gebruiken. Dit wereldwijd gehanteerde certificaat is de hoogste erkenning voor duurzaam bosbeheer.

stapel hout

Dode zeearend onderzocht

Onderzoekers van Wageningen Environmental Research onderzochten een zeearend die door boswachters werd gevonden vlakbij natuurgebied Oostvaardersplassen in Flevoland. .

zeearend en buizerd

Kanttekeningen bij conclusies Dierenbescherming over Oostvaardersplassen

Provincie Flevoland heeft de quick scan van de Dierenbescherming ontvangen over de Oostvaardersplassen en ziet daarin een aantal waardevolle adviezen en opmerkingen voor de langere termijn.

bijvoeren in oostvaardersplassen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten