Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Laatste nieuws over opruimacties Wadden

Met man en macht wordt gewerkt om de stranden in het Waddengebied op te ruimen, na het ongeluk met de zeecontainers op de Noordzee.

Waddenstrand vol met rommel na ongeluk zeecontainer, januari 2019

3 wolvinnen in Nederland, waarvan 2 op Veluwe

Bij de 3-maandelijkse monitoring van Wageningen Environmental Research zijn van augustus t/m oktober 2 nieuwe vrouwelijke wolven gesignaleerd.

wolf in Drenthe - foto uit filmpje van 4 mei 2018

Minister Schouten stuurt evaluatie Staatsbosbeheer naar Tweede Kamer

In de Wet Verzelfstandiging Staatsbosbeheer is vastgelegd dat elke vier jaar een evaluatie moet plaats vinden van de doeltreffendheid en doelmatigheid van het functioneren.

minister carola schouten

Nieuwe beleidslijn bijvoeren Oostvaardersplassen

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben Staatsbosbeheer verzocht de heckrunderen en konikpaarden bij te voeren als er deze winter aantoonbaar voedselgebrek is.

konikpaard in winterse oostvaardersplassen

Vlees edelherten Oostvaardersplassen verwerkt door wildgroothandel Van Meel

Vlees edelherten uit Oostvaardersplassen wordt verwerkt door wildgroothandel Van Meel uit Amsterdam. Van Meel heeft veel ervaring met het verwerken van wild.

Vlees edelherten Oostvaardersplassen verwerkt door wildgroothandel Van Meel

Koning bezoekt Binnenveldse Hooilanden

Koning Willem-Alexander bracht een bezoek aan drie burgerinitiatieven in Wageningen, waaronder de Stichting Mooi Binnenveld. Staatsbosbeheer is nauw betrokken bij het initiatief dat nieuwe natuur realiseert.

koning willem alexander in gesprek met 5 ander mannen in de buitenlucht

P!NK op Malieveld

MOJO Concerts maakt bekend dat P!NK op 11 augustus 2019 zal optreden op het Malieveld. Staatsbosbeheer is trotse gastheer.

publiek staat te kijken naar een concert op het malieveld

Groenalliantie en Rottemeren verlengen samenwerking met Staatsbosbeheer

Groenalliantie en Rottemeren verlengen hun samenwerking met Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer gaat door met het beheren en ontwikkelen van deze gebieden.

Sylvo Thijsen en Cees Oskam sluiten samenwerkingsovereenkomst

Start afschot edelherten Oostvaardersplassen

Een van de consequenties van het nieuwe beleid is dat het aantal edelherten terug wordt gebracht naar een doelstand van 490 dieren. Staatsbosbeheer voert dit besluit van de provincie uit.

edelherten in oostvaardersplassen

Boswachters plaatsen grote kerstboom in Tweede Kamer

Staatsbosbeheer schenkt voor de 23e keer een kerstboom aan de Tweede Kamer. De acht à negen meter hoge fijnspar komt uit het Kuinderbos in de Noordoostpolder.

Kerstboom voor de Tweede Kamer

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten