Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Provincie Flevoland: grote grazers Oostvaardersplassen terug naar 1.100 dieren

De provincie Flevoland heeft Staatsbosbeheer de opdracht gegeven om het aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen terug te brengen naar maximaal 1.100 dieren.

edelherten in Oostvaardersplassen

BinnensteBuitenfestival op Fort bij Rijnauwen

Op 22 en 23 september beleef je al het leuks van KRO-NCRV's BinnesteBuiten tijdens het BinnensteBuiten Festival op Fort bij Rijnauwen.

boswachter marieke schatteleijn op bank

Weekendtip: festivals in de natuur

Dompel jezelf op 15 en 16 september onder in de natuur op deze festivals in de buitenlucht.

jongen op schouders tussen publiek

24 eendenkooien gerestaureerd in Noord-Nederland

Het project 'Kongsi van de eendenkooi' is afgerond. Vier jaar lang is er gewerkt aan de restauratie van 24 historische eendenkooien in het waddengebied.

Eendenkooi

Millingerwaard 25 jaar jong

Op zondag 9 september vieren we 25 jaar Millingerwaard met een publieksevent in Kekerdom samen met de Landschapsparade en de gemeente Berg en Dal.

millingerwaart grote vijf kano

Cultuur snuiven op Open Monumentendag

In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn de jaarlijkse Open Monumentendagen. Ook Staatsbosbeheer doet mee: forten, bouwwerken, molens en natuurgebieden met een rijke cultuurhistorie zijn opengesteld.

Fort bij Rijnauwen

Cultureel erfgoedjaar: bouwwerken met een beladen geschiedenis

Ter gelegenheid van het Jaar van het Cultureel Erfgoed zetten we elke maand een van onze cultuurhistorische parels in de kijker. In september is dat de Atlantikwall.

Atlantikwaal overzicht van de muur

Bouw vogel- en viseiland Haringvliet van start

De Haringvlietsluizen gaan op een kier, dit zorgt voor meer dynamiek in het water. De onmisbare zandbanken ontbreken echter nog. Het WNF is daarom gestart met de bouw.

Vogeleiland WWF Copyright

Groene impuls Grevelingen

Staatsbosbeheer startte deze week in de Grevelingen met het ontwikkelen van nieuwe vogeleilanden voor kustbroedvogels, zoals strandplevier, dwergstern en visdief.

Visdief voedt zijn kuiken

Openingshandeling Haringvlietsluizen uitgesteld

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten de openingshandeling uit te stellen. Door de droge zomer zijn de rivierwaterstanden laag.

haringvliet

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten