Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Visser betrapt op het illegaal vangen van pootvissen

Een inspecteur van de NVWA heeft in samenwerking met BOA's van Staatsbosbeheer een visser betrapt op het illegaal vangen van pootvissen in de Biesbosch.

vis-in-netten

Heide branden voor meer biodiversiteit

Een aantal hectares heide op de Sallandse Heuvelrug wordt door Staatsbosbeheer gecontroleerd afgebrand om de biodiversiteit te verbeteren.

afbranden heide

Akkoord voor plannen Koekamp

De wandel- en fietspaden worden verbeterd, het besloten deel van de Koekamp gaat open voor publiek en er komt een informatiepunt als toegangspoort tot het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Edelhert in Koekamp

Erfgoed Deal krijgt 40 miljoen

Ministeries, provincies en gemeentes trekken totaal 40 miljoen euro uit om oplossingen te zoeken met erfgoed voor uitdagingen in de leefomgeving van de toekomst.

Erfgoed Deal

Beperkt getij in Grevelingen stap dichterbij

Op de Grevelingendam werd de overeenkomst getekend van de bestuurlijke samenwerking voor de afronding van de verkenningsfase van het project Getij Grevelingen.

ondertekening project getij grevelingen

Samen werken aan een Schone Schelde

28 partijen ondertekenden het samenwerkingsconvenant Schone Schelde. Hiermee onderkennen deze organisaties dat zwerfvuil een probleem is en pakken zij het samen aan.

de-schelde

3e wolf op Veluwe en het is een mannetje

Op de Noord-Veluwe zijn nu ook DNA-sporen gevonden van een mannetjeswolf. Dat betekent dat op de Veluwe op dit moment drie wolven aanwezig zijn.

wolf in Drenthe - foto uit filmpje van 4 mei 2018

Werk-woongemeenschappen in de natuur

Samen met Staatsbosbeheer start 's Heeren Loo onder de noemer ‘Zorg in de natuur’ kleinschalige gemeenschappen in de natuur. Nog dit jaar zal worden gestart met een tweetal pilots.

zorg-in-de-natuur

Reactie op kritiek op ons bosbeheer

Toelichting van Staatsbosbeheer op de kritiek die afgelopen dagen in diverse media werd geuit door de heer Van Beusekom.

Bos

Vogeleiland Bliek in Haringvliet geopend

De Bliek, een vogeleiland in het Haringvliet, is geopend. Het eiland is speciaal gebouwd voor broedende vogels en voor vissen, om in de ondieptes te rusten en paaien.

Vogeleiland Bliek Haringvliet