Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Natuurbus on tour: 3400 kinderen een dag naar buiten

In 2015 reden er in totaal 85 natuurbussen waarmee zo'n 3400 kinderen van Partou een dag buiten waren in de speelbossen van Staatsbosbeheer.

Partou Natuurbus

Tips voor verantwoord stoken

Staatsbosbeheer vindt het belangrijk dat hout stoken op een verantwoorde manier gebeurt, zodat de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt blijft. Daarom bij deze een aantal tips .

Haardhoutmaand

Kerstboom voor de Tweede Kamer

Er staat weer een kerstboom in de hal van het gebouw van de Tweede Kamer. Staatsbosbeheer schenkt elk jaar een kerstboom aan de huiskamer van de Nederlandse politiek.

Tweede Kamer krijgt kerstboom van Staatsbosbeheer

Vluchtelingen mogelijk naar Staatsbosbeheerpand in Wageningen

Het COA heeft de gemeente Wageningen gevraagd om tijdelijk vluchtelingen op te vangen in een pand van Staatsbosbeheer aan de Bosrandweg.

Leemkuil in Wageningen

Laatste bomen geplant in Koningin Wilhelminabos

Met de 25.000 herdenkingsbomen in het Koningin Wilhelminabos in Dronten worden mensen herdacht die overleden aan kanker. Hun namen staan op glaspanelen in het bos.

beeld in Wilhelminabos in Randmeerbossen

Buitenfonds realiseert groene wensen

Op dinsdag 24 november is het Buitenfonds gelanceerd: een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer.

Logo buitenfonds

Projecten Drentsche Aa in de schijnwerpers voor Gouden Piramide

Helaas geen Gouden Piramide voor de genomineerde projecten van Staatsbosbeheer in de Drentsche Aa, maar wel mooie woorden en prachtige beelden.

Schapen grazen tussen de heide op het Balloërveld in de Drentsche Aa

Geopark de Hondsrug krijgt internationale erkenning

De Algemene Vergadering van UNESCO heeft besloten om 120 Geoparken een UNESCO-status toe te kennen. Ook de Hondsrug krijgt internationale herkenning.

beukenlaan in de Hondsrug

Contract biomassacentrale Nuon Lelystad verlengd

De samenwerking met biomassacentrale Nuon Lelystad is verlengd. Staatsbosbeheer levert via Bio Enerco houtsnippers uit het beheer van natuur en landschap.

Biomassa

Nieuwe natuur Kop Horsterwold

Staatsbosbeheer start met de uitvoering van project Kop van het Horsterwold. Met deze mijlpaal gaat het programma Nieuwe Natuur Flevoland de realisatiefase in.

Kop van het Horsterwold

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten