Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Gouden Film voor Holland, natuur in de delta

Een Gouden Film voor Holland, Natuur in de Delta. Hiermee is het de op één na best bezochte Nederlandse natuurfilm van de laatste decennia.

poster Holland de film

Aan de slag met nieuwe kweldernatuur Terschelling

De realisatie van open kwelders aan de zuidkant van Terschelling is weer een stap dichterbij gekomen. Niet voor landaanwinning, maar voor nieuwe natuur

wandelaar op wad Terschelling

Sneak preview in Fort Pannerden

Fort Pannerden krijgt een nieuwe inrichting en beleef-programma’s. De veranderingen kun je al zien tijdens een ‘sneak preview’ op zondag 17 januari.

Fort Pannerden, een oud verdedigingswerk tussen de Rijn en de Waal

Mogelijk opvang vluchtelingen op recreatiepark in boswachterij Ruinen

De gemeente De Wolden is gevraagd om opvang voor vluchtelingen mogelijk te maken in recreatiepark Van Harte. Staatsbosbeheer verleent medewerking.

beukenlaan

Schotse hooglanders op de Kop van Schouwen

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten laten samen Schotse hooglanders helpen bij het openhouden van de duingebieden in Kop van Schouwen.

Schotse Hooglander in Zeeland

Winterkamperen neemt hoge vlucht

Het aantal winterkampeerders is afgelopen winter flink gestegen. Kampeerders die op zoek zijn naar rust kunnen nu boeken via www.logerenbijdeboswachter.nl.

meisjes voor tent in winter

Winter in Noord-Nederland

Na een warme decembermaand is het nu toch echt winter geworden. Althans, in de drie noordelijke provincies. We zetten de mooiste beelden op een rij.

Witte zwanen in een winters landschap

Broedeiland op Tholen voor kustbroedvogels

Kluten en visdiefjes kunnen in 2016 met een gerust hart terugkeren naar Tholen. Er is een broedeiland aangelegd speciaal voor deze bijzondere vogels.

Visdief kuiken, eenmalig te gebruiken

Dagbesteding voor jongeren op natuurkampeerterrein Ikenheim

Natuurkampeerterrein Ikenheim krijgt een nieuwe bestemming. Reik, het expertise- en behandelcentrum voor mensen met een licht verstandelijke beperking, biedt hier dagbesteding aan jongeren.

Natuurkampeerterrein Ikenhiem

Eerste 2 projecten Buitenfonds volledig gefinancierd

Eerste 2 projecten van Buitenfonds volledig gefinancierd. Speelbos Sallandse Heuvelrug uitgebreid met houten wippen en steltenpad.

Buitenfonds maakt groene dromen waar

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten