Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Nieuwe waterpomp in speelbos Schoorlse Duinen dankzij Buitenfonds

Het speelbos in Schoorl heeft een nieuwe waterpomp. Deze werd via het Buitenfonds gefinancierd met donaties van o.a. Rabobank, Gemeente Bergen en bezoekers van het gebied.

Lees meer
cheque voor nieuwe waterpomp speelbos schoorlse duinen

Prijs voor restauratie schutsluis Elswout

De schutsluis van buitenplaats Elswout won tijdens de jaarlijkse Nationale Sluizendag de 2e prijs voor de beste restauraties van historische sluizen en stuwen in Nederland .

Lees meer
sluis op landgoed Elswout

Energiebedrijf investeert in Nederlands bos

Energieleverancier Greenchoice investeert de komende jaren in projecten van onder andere Staatsbosbeheer. Doel: Nederlands bos beschermen en de biodiversiteit verrijken.

Lees meer
herfst in het bos

Wolf gesignaleerd op Veluwe

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts bevestigd dat het om een wolf gaat. De provincie start met de activiteiten uit het landelijke wolvenplan.

Lees meer
wolf - foto gemaakt in Duitsland door Aaldrik Pot

2018 laatste jaar voor Grasnapolsky op Radio Kootwijk

Festival Grasnapolsky viert op 2, 3 en 4 februari 2018 haar jubileum op Radio Kootwijk, maar gaat voor de editie van 2019 op zoek naar een nieuwe locatie.

Lees meer
Grasnapolsky 2017 © Nathan Reinds

Lichtkunstwerk Pixi ontwaakt in Drentse bossen

In de bossen bij Buitencentrum Boomkroonpad is de Pixi ontwaakt. Dit unieke lichtkunstwerk is van oktober t/m december twee avonden in de week te bewonderen.

Lees meer
Lichtjes in het bos op de Hondsrug

Handen uit de mouwen op de Natuurwerkdag

Op zaterdag 4 november 2017 is de jaarlijkse Natuurwerkdag. Jong en oud steekt de handen uit de mouwen om de natuur een opknapbeurt te geven. Help je ook mee?

Lees meer
boswachter en vrijwilligers aan het werk in natuur

Continental Banden Groep B.V. sponsor van mountainbikeroute Austerlitz

Continental Banden Groep B.V. adopteert als sponsor de populaire mountainbikeroute Austerlitz van Staatsbosbeheer in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Lees meer
Continental sponsor mountainbikeroutes Austerlitz

Scoor voor wetenschap tijdens bodemdierendagen 4-8 oktober

De jaarlijkse Bodemdierendagen zijn van start gegaan! Hoe gaat het met het bodemleven om ons heen? Duik je eigen tuin in en geef door welke kleine ‘bodemdieren’ jij hebt.

Lees meer
Illustratie van T Heijerman

Bd schimmel toch een bedreiging voor geelbuikvuurpad

Uit onderzoek in de natuurgebieden van Limburg is gebleken dat de schimmel Bd ook voor de geelbuikvuurpad populatie in Nederland een bedreiging vormt.

Lees meer
Geelbuikvuurpad

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten