Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Doorlaat in Brouwersdam voor schoner Grevelingenmeer

Ministers Van Nieuwenhuizen en Schouten steken 75 miljoen euro in het Grevelingenmeer. Via een doorlaat in de Brouwersdam wordt het water doorlopend ververst en herstelt de natuur zich.

Vier flamingo's staan in het water bij de Grevelingen

Komende tijd blijven bijvoeren in de Oostvaardersplassen

De dieren in de Oostvaardersplassen worden bijgevoerd tot het moment dat er weer voldoende voedsel aanwezig is in het terrein. Om de dag wordt 7.000 kilo hooi neergelegd.

bijvoeren grazers in oostvaardersplassen

Langdurig werklozen aan de slag met mobiele houtzaag in Almere

Zorginstelling Kwintes en Staatsbosbeheer hebben met financiële steun van Almeerse partners een mobiele houtzaag aangeschaft, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpt.

mobiele zaag

Provincie Flevoland besluit tot bijvoeren in Oostvaardersplassen

De Provincie Flevoland heeft besloten om de grazers in de Oostvaardersplassen tijdelijk bij te voeren. De belangrijkste reden is de maatschappelijke onrust.

edelhert in de sneeuw

Handhaving Oostvaardersplassen

De afgelopen dagen zien we de emoties rondom de Oostvaardersplassen toenemen. Daarom zetten wij nogmaals uiteen waarom wij handelen zoals wij doen.

heckrund

In gesprek over de wilde stad

Vanavond gaat De Wilde Stad in première. Naar aanleiding van de film wordt de betekenis van de natuur voor de stad belicht in ‘Wilde Stad Cafés.

jongen versleept takken in het groen van het Haagse bos

Het bijvoeren van dieren in de winter heeft geen zin

In de winter vraagt men vaker of het mogelijk is om wilde dieren bij te voeren. Het is een misvatting dat dit de oplossing is, het helpt de dieren niet.

groep edelherten

FSC Design Award 2018 in teken van Hollands hout

Met deze ontwerpwedstrijd willen FSC Nederland en Staatsbosbeheer leerlingen van MBO-meubelopleidingen enthousiasmeren voor lokaal duurzaam hout.

fsc design award 2018

Bijzonder boekenplankje voor kinderboekenactie

Staatsbosbeheer ondersteunt de actie 'Geef een (prenten)boek cadeau' met een speciaal ontworpen boekenplankje gemaakt van hout uit de Nederlandse bossen.

boekenplankje

Grasnapolsky 2018 neemt groots afscheid van Radio Kootwijk

Afgelopen weekend vond Grasnapolsky voor de vijfde keer plaats op Radio Kootwijk. Het was de laatste keer op die locatie, zowel een lustrum als afscheidseditie dus.

Grasnapolsky 2018 © Nathan Reinds

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten