Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Staatsbosbeheer biedt schaapherders langjarige contracten

Staatsbosbeheer biedt schaapherders langjarige contracten en gaat meer gebruik maken van hun expertise en vakmanschap.

schapendrijven

Broedvogeleiland Margarethapolder geopend

Nieuw, drijvend, broedvogeleiland in de Margarethapolder geopend. Dit drijvende eiland biedt een goede kans om het broedsucces van de visdief te vergroten.

Jonge visdief

Koning opent Reevediep

Koning Willem-Alexander heeft in Kampen het Reevediep officieel in gebruik genomen. Het Reevediep is een nieuwe waterverbinding tussen de IJssel en het Drontermeer.

koning opent reevediep

Boomfeestdag 2019 in teken van klimaat

Tijdens de 63e editie van de Boomfeestdag hebben 100.000 kinderen in 250 gemeenten ruim 200.00 bomen en struiken gepland.

scheppen staan klaar voor boomfeestdag

Deel konikpaarden Oostvaardersplassen naar Spanje en Wit-Rusland

Staatsbosbeheer verhuist een groep van ongeveer 180 konikpaarden vanuit de Oostvaardersplassen naar natuurgebieden in Spanje en Wit-Rusland.

konikpaarden

25 jaar Nationaal Park De Biesbosch

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de Biesbosch werd aangewezen als nationaal park en dat wordt gevierd met een activiteitenprogramma met 25 Biesbosch-avonturen

uitzicht Zuiderklip in de Biesbosch

Zorgen om veiligheid Limburgs buitengebied

Staatsbosbeheer en partners maken zich zorgen over de veiligheid in het Limburgse buitengebied. Handhavingsdiensten pakken zware zaken minder vaak op.

Afval xtc

Weer beroepsvisser betrapt op illegale visserij

Inspecteurs van de NVWA hebben in samenwerking met BOA's van Staatsbosbeheer wederom een beroepsvisser betrapt op het illegaal vissen in de Biesbosch.

Noorderdiepzone

Inrichting Binnenveldse Hooilanden van start

In het Binnenveld, tussen Veenendaal, Rhenen, Wageningen en Ede, is gestart met de inrichting van de Binnenveldse Hooilanden tot natuurgebied.

binnenveldse hooilanden

Ontwikkelingsvisie Nationaal Park Nieuw Land

Provincie Flevoland heeft de ontwikkelingsvisie voor Nationaal Park Nieuw Land vastgesteld. Het wordt een nationaal park nieuwe stijl, waar flora en fauna centraal staan.

Nationaal Park Nieuw Land