Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Toekomstige ontwikkeling Oostvaardersplassengebied

Het Oostvaardersplassengebied bevindt zich momenteel in een dynamisch speelveld van ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. Tijd voor een overzicht.

Heckrunderen in de Oostvaardersplassen

Winternummer Naarbuiten: uitwaaien en sterrenkijken

In het winternummer van Naarbuiten weer 60 pagina’s vol interessante interviews, sfeervolle foto’s, tips van de boswachters, buitenkansen en natuurweetjes.

naarbuiten-magazine

Vogelgriep: raak dode vogels niet aan

In enkele gebieden van Staatsbosbeheer zijn dode vogels gevonden waarvan is vastgesteld dat ze met het vogelgriepvirus besmet waren.

twee ganzen zwemmen in het water

Staatsbosbeheer gaat recreatiegebieden in Zuid-Holland en Zeeland beheren

Staatsbosbeheer beheert vanaf 1 januari 2017 de recreatiegebieden van 7 natuur- en recreatieschappen in Zuid-Holland en Zeeland. Vandaag is hiervoor de laatste samenwerkingsovereenkomst getekend.

boswachter in bedrijfsauto

Nieuwe brochure over onbewoonde Waddeneilanden

Een nieuwe brochure geeft samen met online-informatie een uniek overzicht van de 10 onbewoonde Waddeneilanden en zandplaten in Nederland. Door mensen onbewoond dan, want er leven natuurlijk wel dieren.

luchtfoto van Robbenbank in Waddenzee

De waarde van dode grazers

Staatsbosbeheer voert een praktijktoets uit waarbij dode paarden en runderen in natuurgebieden blijven liggen als deze niet kunnen worden afgevoerd.

kadaver in kinderbos

Drenthe telt vanaf 2017 drie paddenstoelenreservaten

Staatsbosbeheer heeft 22 fijnsparbossen in Drenthe geselecteerd die speciale bescherming genieten en waarvan 3 de status van paddenstoelenreservaat krijgen.

honingzwam

11 meter hoge kerstboom voor Tweede Kamer

Staatsbosbeheer schenkt dit jaar voor de 21e keer de kerstboom voor de Tweede Kamer in Den Haag. De circa 11 meter hoge fijnspar komt uit het Kuinderbos in de Noordoostpolder.

Kerstboom Staatsbosbeheer in de Tweede Kamer 2016

Kees Lever nieuwe directeur Grond en Gebouwen

Staatsbosbeheer is verheugd te kunnen meedelen dat per 1 februari Kees Lever directeur wordt van de divisie Grond en Gebouwen bij Staatsbosbeheer.

Kees Lever, directeur Grond en Gebouwen

Hazelmuis gedijt goed in Zuid-Limburg

Het gaat goed met de hazelmuis in Limburg. Speciale beheermaatregelen blijken succesvol nu tellingen laten zien dat de populatie van het muisje daar groeit.

Hazelmuis door Ruud Koppen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten