Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Op expeditie naar Rottumeroog

De Waddeneilandjes Rottumeroog en Rottumerplaat hebben aan belangstelling geen gebrek. De expeditie naar deze bijzondere plek is vanaf vandaag weer te boeken.

Rottum

Staatsbosbeheer stopt met particuliere bomenkap

Na uitgebreid onderzoek n.a.v. enkele recente ongevallen heeft Staatsbosbeheer besloten de brandhoutoogst op stam voor particuliere houtzagers te beëindigen.

Houtoogst

Grasnapolsky 2017: Gras blijft groeien, ook als het sneeuwt

Festival Grasnapolsky voor de vierde keer plaats op Radio Kootwijk. Het was wederom een totaalbeleving voor de bezoekers met muziek, cultuur en natuur.

Grasnapolsky 2017 © Nathan Reinds

Baanbrekende technologie haalt suikers uit houtsnippers voor chemie

Vijf ondernemingen hebben plannen voor het ontwikkelen van een bioraffinaderij. Staatsbosbeheer doet mee en zal houtsnippers leveren voor een nieuwe baanbrekende technologie.

boswachter op berg maaisel

Gezamenlijke actie voor plasticvrije Waddenzee

Alle natuurbeheerders in het Waddengebied gaan in de komende twee jaar gezamenlijk aan de slag om het plasticprobleem in Werelderfgoed Waddenzee aan te pakken.

vrijwilliger en boswachter ruimen afval in de natuur op

Kom winterkamperen bij de boswachter

In februari worden er op kampeerterreinen Borger, De Vlagberg en De Veenkuil speciale activiteiten georganiseerd in het kader van de winterkampeermaand.

tentjes in de winterzon

Evides en Staatsbosbeheer versterken samenwerking

Midden in de Biesbosch tekenden op 3 februari de directeuren een intentieverklaring. Het doel: het verder vormgeven van de samenwerking om met natuurontwikkeling en –beleving bij te dragen aan de bescherming van de waterbronnen.

Evides en Staatsbosbeheer tekenen intentieovereenkomst en versterken samenwerking voor natuur

Documentaire over Vlielandse natuur op tv

In de documentaire ‘Gasten tusken eb en floed’ gidsen boswachters Carl, Anke en Pieter de kijker over het kleinste bewoonde Waddeneiland, Vlieland.

Vlieland

Overesch Ecologische Landbouw wint Groene Twinkeling 2017

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 25 januari is de Groene Twinkeling award uitgereikt aan het ecologisch landbouwbedrijf Overesch uit Raalte.

Off The Grid met boswachters op Grasnapolsky 2017

In februari vindt voor de 4e maal muziekfestival Grasnapolsky plaats op Radio Kootwijk. Boswachters nodigen bezoekers dit jaar uit om Off The Grid te gaan.

Grasnapolksy 2015 ©Lotte Schtander

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten