Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Evides en Staatsbosbeheer versterken samenwerking

Midden in de Biesbosch tekenden op 3 februari de directeuren een intentieverklaring. Het doel: het verder vormgeven van de samenwerking om met natuurontwikkeling en –beleving bij te dragen aan de bescherming van de waterbronnen.

Evides en Staatsbosbeheer tekenen intentieovereenkomst en versterken samenwerking voor natuur

Documentaire over Vlielandse natuur op tv

In de documentaire ‘Gasten tusken eb en floed’ gidsen boswachters Carl, Anke en Pieter de kijker over het kleinste bewoonde Waddeneiland, Vlieland.

Vlieland

Overesch Ecologische Landbouw wint Groene Twinkeling 2017

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 25 januari is de Groene Twinkeling award uitgereikt aan het ecologisch landbouwbedrijf Overesch uit Raalte.

Off The Grid met boswachters op Grasnapolsky 2017

In februari vindt voor de 4e maal muziekfestival Grasnapolsky plaats op Radio Kootwijk. Boswachters nodigen bezoekers dit jaar uit om Off The Grid te gaan.

Grasnapolksy 2015 ©Lotte Schtander

Boswachter Pauline wint Vrouw in de Media Award Drenthe

Boswachter Pauline van Staatsbosbeheer ontvangt de Vrouw in de Media Award voor Drenthe. Ze heeft zich volgens de stemmers het beste in de media geprofileerd.

boswachter

Natuureducatie in de Jaarbeurs

Deze week staat Staatsbosbeheer op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) om haar natuureducatieve programma’s te tonen aan leerkrachten en basisscholen.

Een jongetje kijkt door vergrootglas naar botjes uit een uitgeplozen braakbal

Werkgevers en werkzoekenden speeddaten in het bos

Project Het Brede Bos biedt mensen de kans om in de groensector werkervaring op te doen, een praktijkopleiding te volgen en door te stromen richting een baan.

overleg in bos

Brandhoutoogst voor particuliere houtzagers opgeschort

Naar aanleiding van twee recente ongevallen heeft Staatsbosbeheer besloten om de oogst van brandhout op stam door particulieren op te schorten.

Houtoogst

50 jaar Recreatieschap Rottemeren

Recreatieschap Rottemeren bestaat 50 jaar en viert dat een jaar lang met diverse festiviteiten. Een daarvan is de prijsvraag De Rotte daagt je uit!

schaatsen op de rotte

Rem op aantalstoename grote herbivoren Oostvaardersplassen door ganzen

Meer informatie over het onderzoek naar interacties tussen populatiedynamiek van grote herbivoren en vegetatie-ontwikkeling in wetlands zoals de Oostvaarderplassen.

ganzen en konikpaarden in de Oostvaardersplassen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten