Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Natuur- en landbouworganisaties slaan handen ineen voor weidevogels in Groningen

Natuur- en landbouworganisaties gaan aan de slag om een ‘Groninger Actieplan Weidevogels’ te maken. Inzet is verdubbeling van het aantal broedparen van de grutto.

grutto

Ondernemers gevonden voor kampeerterrein Robbenoordbos

Er zijn ondernemers gevonden voor voormalig kampeerterrein Wierringerrand. De nieuwe natuurcamping ‘Het Bos Roept’ gaat vanaf 22 mei open.

ondernemers Sasja en Gidus

Crowdfundingcampagne Buitenfonds helpt natuurlesprogramma voor kinderen

Dankzij een crowdfundingcampagne van het Buitenfonds kunnen schoolklassen uit de Bommelerwaard deel blijven nemen aan natuurlesprogramma “Expeditie Loevestein”.

Jongen bekijkt een opdracht tijdens Expeditie Loevestein in de Bommelerwaard

Inspirerende ideeën voor nieuwe toekomst Tonnenloods op Terschelling

Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en de gemeente Terschelling naar mogelijkheden om dit iconische gebouw uit 1917 een deels andere bestemming te geven.

Tonnenloods op Terschelling

Plant een boom in het Sublime FM Bos

In samenwerking met radiozender Sublime FM en Staatsbosbeheer start het Buitenfonds vandaag een boomplantactie in Lage Vuursche.

lariksbos

Uitbreiding IJsselsteinse bos afgerond

De uitbreiding van het IJsselsteinse bos met 24 hectare en 50.000 bomen is klaar. Nu de lente is gestart een mooi moment om iedereen welkom te heten in het IJsselsteinse bos.

IJsselsteinse bos afgerond

Natuur Holtingerveld verbonden en versterkt

Het Ministerie van Defensie heeft 63 hectare natuur aan de zuidkant van het Holtingerveld overgedragen aan Staatsbosbeheer.

Holtingerveld

Boomstammen in de Overijsselse Vecht

Staatsbosbeheer en waterschap Vechtstromen leggen boomstammen in de Overijsselse Vecht om het hout een grotere duurzaamheid mee te geven en hoogwaardiger toe te kunnen passen.

boomstammen in vecht

Reactie op uitzending Zembla 'Bos als brandstof'

Dinsdag 22 maart besteedde het tv-programma Zembla aandacht aan het gebruik van biomassa als brandstof. Ook Staatsbosbeheer kwam in de uitzending aan het woord.

herfst in het bos

Boomfeestdag 60 jaar

Op woensdag 22 maart viert stichting Nationale Boomfeestdag haar 60e verjaardag. Ter viering planten kinderen door het hele land 200.000 bomen.

boswachter helpt kind bij planten van boom

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten