Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Stichting KunstFort Asperen stopt met exploitatie fort

De Stichting KunstFort Asperen houdt per 1 januari 2018 op te bestaan. Daarmee valt de exploitatie van Fort bij Asperen weer onder de verantwoordelijkheid van eigenaar Staatsbosbeheer.

Lees meer
Fort bij Asperen

Haringvliet klaar voor broedvogels, vissen en Noordse woelmuis

Onlangs heeft Staatsbosbeheer de werkzaamheden afgerond voor een beter leefgebied voor vogels, vissen en de Noordse woelmuis langs het Haringvliet.

Lees meer
visdief voedt zijn jongen

Aan de slag met Brede Bos Houten

Het project Brede Bos Houten biedt deelnemers een opleidingstraject, werkervaring én de mogelijkheid om door te stromen richting betaald werk in de groensector.

Lees meer
Samenwerking Brede Bos Houten

Staatsbosbeheer uitgeroepen tot beste overheidsorganisatie van 2017

Staatsbosbeheer is uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie van 2017, een jaarlijkse prijs voor organisaties die zich weten te onderscheiden als een waardevolle publieke dienst.

Lees meer
overheidsorganisatie van het jaar 2017

Regionale impuls voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie

14 private en publieke partijen hebben een samenwerking rond de Nieuwe Hollandse Waterlinie bekrachtigd met het sluiten van een bondgenootschap ‘pact van Ruigenhoek’.

Lees meer
ondertekening pact van ruigenhoek

Op werkbezoek bij pilotproject groene banen in Jubbega

In Jubbega is een pilot gestart waarin Staatsbosbeheer en partners mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen om een baan te vinden in de groene sector.

Lees meer
Jubbega pilotproject

Uitwerking nieuwe aanpak particuliere houtkap

Particulieren mogen niet langer speciaal aangewezen bomen in bossen omzagen. Maar Staatsbosbeheer heeft drie nieuwe manieren ontwikkeld waardoor ze tóch aan brandhout uit de buurt kunnen komen.

Lees meer
boomstammen opgestapeld

Staatsbosbeheer in top 3 sterkste overheidsmerken

Resultaten van het Overheid Merkenonderzoek: Brandweer is populairste overheidsmerk van Nederland, de Politie en Staatsbosbeheer staat op plaats 2 en 3.

Lees meer
boswachter met verrekijker

Beheer en eigendom Grevelingen weer bij Staatsbosbeheer

Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta opgeheven wordt per 1 januari 2018 opgeheven. Beheer en eigendom van de Grevelingen gaan weer naar Staatsbosbeheer.

Lees meer
zonsondergang in de Grevelingen

Inrichtingsplan voor Hoge Duinen op Terschelling

De Stichting Natuurgolfbaan Terschelling (SNGT) en Staatsbosbeheer presenteren een plan voor recreatie én de natuur in bosgebied de Hoge Duinen bij West-Terschelling.

Lees meer
bos op Terschelling

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten