Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Doorstart voor Fort bij Asperen

Stichting Leerwerkbedrijf Nieuwe Hollandse Waterlinie start per 15 april 2018 met de tijdelijke exploitatie van Fort bij Asperen. Hierdoor kan het fort als vanouds de deuren openen voor publiek.

Fort bij Asperen

Recreatiegebied Doornse Gat naar Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer is de nieuwe eigenaar van het Doornse Gat op de Utrechtse Heuvelrug. Dit dagrecreatieterrein werd overgenomen van Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijn.

Doornse Gat

Staatsbosbeheer voldoet aan FSC-eisen

Ook dit jaar mag Staatsbosbeheer het FSC-keurmerk gebruiken. Dit wereldwijd gehanteerde certificaat is de hoogste erkenning voor duurzaam bosbeheer.

stapel hout

Dode zeearend onderzocht

Onderzoekers van Wageningen Environmental Research onderzochten een zeearend die door boswachters werd gevonden vlakbij natuurgebied Oostvaardersplassen in Flevoland. .

zeearend en buizerd

Kanttekeningen bij conclusies Dierenbescherming over Oostvaardersplassen

Provincie Flevoland heeft de quick scan van de Dierenbescherming ontvangen over de Oostvaardersplassen en ziet daarin een aantal waardevolle adviezen en opmerkingen voor de langere termijn.

bijvoeren in oostvaardersplassen

Honderden pas geplante boompjes vernield bij Nieuw- en Sint Joosland

Langs de Boomdijk bij Nieuw en Sint-Joosland zijn bijna alle onlangs geplante bomen vernield. Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij politie via via 0900-8844.

honderden boompjes vernield

Dierenartsen adviseren over uitvoering bijvoeren grote grazers Oostvaardersplassen

De provincie Flevoland heeft Staatsbosbeheer gevraagd om twee onafhankelijke dierenartsen mee te laten kijken bij het bijvoeren van de grote grazers in de Oostvaardersplassen.

heckrund

Update bijvoeren grote grazers Oostvaardersplassen

Op 1 maart 20180 is Staatsbosbeheer op verzoek van de Provincie Flevoland gestart met het bijvoeren van de grote grazers in de Oostvaardersplassen. In dit bericht een update.

bijvoeren in oostvaardersplassen

Boomfeestdag 2018 in teken van essentaksterfte

Op woensdag 14 maart 2018 wordt de 62ste editie van de Nationale Boomfeestdag gevierd. Het landelijke startschot wordt gegeven door Prinses Irene in de gemeente Oldambt in Groningen.

boswachter helpt kind bij planten van boom

Cultureel erfgoedjaar: molens in de Weerribben

Tijdens het Cultureel erfgoedjaar zet Staatsbosbeheer maandelijks één van de cultuurhistorische parels in de kijker. In februari zijn dat de molens in de Weerribben.

bootje in weerribben - foto theo de witte

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten