Nieuws

Schaatsen in de natuur

  • 15 december 2022

Met dit winterse weer worden er in het hele land plannen gemaakt om naar buiten te gaan en te schaatsen in het prachtige landschap. Dat begrijpen we helemaal. Schaatsen op natuurijs is altijd op eigen risico. Ga je naar buiten? Geniet ervan, maar houd rekening met de natuur.

Natuurijs

Schaatsen op natuurijs is altijd op eigen risico. Houd je aan de toegangsregels van het natuurgebied. Blijf op de paden als je water wilt bereiken; struingebieden uitgezonderd. Ga niet in de rietkragen zitten want dat geeft te veel verstoring. Check altijd bij de lokale ijsclub of knsb.nl of het ijs is vrijgegeven en kijk voor veiligheidsregels op de website van knsb.nl.

Parkeren

Het kan zijn dat gemeentes parkeerplaatsen afsluiten als het erg druk wordt in een natuurgebied, houd hiervoor de berichtgeving in de gaten. Is het druk, kies dan een andere plek om te schaatsen.