Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Maatregelen coronavirus


Kijk voor de actuele stand van zaken op de website van de Rijksoverheid.

Mijd drukke gebieden en momenten

Houd u overal aan de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden en vaak uw handen wassen. Laat u testen bij klachten die passen bij corona. Geef elkaar de ruimte, dus mijd drukke gebieden en drukke tijdstippen en ga weg als je ziet dat het ergens lastig wordt om afstand te bewaren. Houd rekening met afsluitingen of eenrichtingverkeer op plekken waar het niet mogelijk is om afstand te houden, zoals uitkijktorens en smalle paden. En volg de aanwijzingen op borden en posters van de boswachters ter plekke op.

Activiteiten

Alle excursies en kinderactiviteiten tot en met vrijdag 18 december 2020 zijn geannuleerd. Iedereen die in deze periode een excursie heeft geboekt, krijgt binnenkort het betaalde bedrag teruggestort.  De Buitencentra, het Boomkroonpad (incl. Pixi), informatiecentra en monumenten zijn weer open. 

Kampeerterreinen en vakantiewoningen

De vakantiewoningen van Buitenleven Vakanties zijn open. De meeste kampeerterreinen zijn sinds eind oktober gesloten, maar een paar blijven open voor winterkamperen. Online reserveren is verplicht voor de kampeerterreinen, dus kom niet op de bonnefooi. De paalkampeerterreinen blijven gesloten.

Routes

Houd voldoende afstand, ga niet in groepen en houd rekening met andere bezoekers. Let ook op de toegangsregels op de borden bij de ingang van een gebied.

Onbekende streken

Als je denkt dat je Nederland al wel kent, laat je dan verrassen door de tips van boswachters uit het hele land! Ze delen hun favoriete plekken waar je zelf niet zo snel zou komen. Een tocht langs de historische parels van ons landschap, prachtige wandelroutes, de mooiste fietsroutes, hotspots voor de vogelliefhebber en speelplekken waar de kinderen lekker kunnen uitrazen. Ontdek onbekende streken