Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Leerwerkplaats Jubbega wint award


Tijdens het netwerkcongres van de RBBgroep - een initiatief van 41 dienstverlenende organisaties in de publieke sector - heeft de Leerwerkplaats van Staatsbosbeheer in Jubbega de RBB-award gewonnen. Een mooi compliment voor dit project waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid krijgen om werkend te leren in het groen en óók een diploma te halen. Elf van de twaalf deelnemers slaagden hierin. Vier deelnemers stroomden door naar MBO2 en tien deelnemers kregen een jaarcontract aangeboden.

Leerwerkplaats Jubbega

Het is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen drie Friese gemeenten (Heerenveen Opsterland en Ooststellingwerf), het Nordwin College en Staatsbosbeheer. De deelnemers hebben een verschillende achtergrond waarbij de helft in de leeftijdsgroep 16-27 jaar zit. “De leerwerkplaats vult een leegte op waarvoor de maatschappij geen oplossing heeft”, aldus Dennis Benedictus, teamleider bij Staatsbosbeheer. Lees en zie meer over deze samenwerking in het beeldverhaal of op de projectpagina.

Het groene hart in de samenleving

De economie in Nederland draait op volle toeren. Maar niet iedereen doet mee. Met name laagopgeleide, niet gekwalificeerde jongeren (ca. 160.000) beschikken niet over de noodzakelijke 21-eeuwse vaardigheden om duurzaam te participeren op de arbeidsmarkt. De afstand tot de arbeidsmarkt is voor deze groep groter, met daarmee een verhoogd risico op gezondheidsproblemen, financiële problemen en langdurige werkloosheid. Leerwerkplaats Jubbega biedt de jongeren een toekomstperspectief. De deelnemers krijgen de kans om hun vaardigheden zo te ontwikkelen dat deze aansluiten op de arbeidsmarkt. Er is hierbij allereerst aandacht voor hun houding en gedrag en aan de hand van de praktijk oefenen de deelnemers ook lezen en rekenen. Juist deze koppeling met de praktijk maakt het leren van deze vaardigheden toegankelijk.

Met en voor de samenleving

De Leerwerkplaats Jubbega is één van de vele samenwerkingen die Staatsbosbeheer heeft op het gebied van Zorg en Arbeidsparticipatie. We bieden kwetsbare groepen in de samenleving een zinvolle dagbesteding, de kans om laagdrempelig werkervaring op te doen en eventueel door te stromen richting een (deels) betaald baan of een opleiding, elders of bij Staatsbosbeheer. De werkzaamheden dragen bovendien bij aan het beheer van onze terreinen.