Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nationale Parken in beeld bij ‘Professors op pad’


Vanaf 13 juli is bij Omroep Max een nieuwe tv-serie te zien waarbij de natuur van een aantal Nationale Parken centraal staat: ‘Professors op Pad’. In de zesdelige serie wordt de Nederlandse natuur door de lens van prof. mr. Pieter van Vollenhoven bekeken. In dit tv-programma neemt de heer van Vollenhoven, samen met zijn collega en goede vriend prof. dr. Joop Schaminée, de kijker mee op een boeiende ontdekkingsreis in de prachtige natuur die ons land te bieden heeft. 

Met de boswachter mee

Gedurende een jaar trekken de twee natuurliefhebbers door zes bijzondere Nederlandse natuurgebieden om te observeren, te ervaren en te vertellen. En dat natuur en fotografie goed samengaan, laat de heer Van Vollenhoven als verwoed natuurfotograaf graag zien. Daar waar de heer Van Vollenhoven meer een voorliefde heeft voor dieren, weet Joop Schaminée ons als botanicus van alles te leren over het landschap, het ontstaan ervan en alle bloemen, bomen en planten. In elk gebied gaan ze met een boswachter op pad en roepen zij iedereen op mee te doen aan de fotowedstrijd die aan het programma is gekoppeld.

De volgorde van uitzenden vanaf 13 juli a.s. is:

  1. Veluwe, met boswachter Laurens Jansen
  2. De Pelen, met boswachter Mirjam Wouters
  3. Hollandse Duinen, met ecoloog Harrie van der Hagen van Dunea
  4. Texel, met boswachter Charlotte Biskop
  5. Biesbosch, met boswachter Thomas van der Es
  6. Drentsche Aa, met boswachter Kees van Son
 

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten