Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Maandrapportage april grote grazers Oostvaardersplassen


In de maand april 2018 zijn in natuurgebied in totaal 312 dieren gestorven, waarvan 251 edelherten, 58 paarden en 3 Heckrunderen. Volgens het protocol vroeg reactief beheer zijn 221 edelherten, 43 paarden en 3 runderen geschoten, allen dieren waarvan conditie en gedrag lieten zien dat ze het voorjaar niet zouden halen. Zie tabel 1 in de maandrapportage april 2018.

Uitval winterperiode 2017-218

Tijdens de winterperiode, die liep van 1 december 2017 tot 30 april 2018, zijn er in totaal 3226 dieren dood gegaan waarvan 2684 edelherten, 75 runderen en 467 paarden. Het afschotpercentage van het totaal aantal gestorven dieren bedroeg over de gehele periode 89%. De populatie grote grazers in de Oostvaardersplassen is momenteel ongeveer op hetzelfde niveau als in het jaar 2002.

Meer informatie