Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Langdurig werklozen aan de slag met mobiele houtzaag in Almere


Zorginstelling Kwintes en Staatsbosbeheer hebben met financiële steun van Almeerse partners een mobiele houtzaag aangeschaft. Het apparaat helpt acht mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Bovendien zorgt de zaag ervoor dat de werkplaats van Stadslandgoed De Kemphaan professioneel aan de slag kan met het verwerken van lokaal hout tot planken en zelfs tafels. Het gaat om een Woodmizer LT20, een serieuze zaag die boomstammen tot bijna 10 meter tot planken kan zagen. Het apparaat is in aanwezigheid van wethouder Frits Huis officieel in gebruik genomen.

Essen

In Flevoland zijn in de jaren 70 en 80 veel essen aangeplant. Veel essen lijden aan de essentaksterfte en moeten uit veiligheidsoverwegingen massaal worden gekapt. Waar het hout normaliter de stad uitgaat om elders verwerkt te worden, kunnen dankzij de mobiele zaag belangstellenden uit de stad of regio Almere nu lokaal hout laten verwerken tot bijvoorbeeld een unieke tafel of bank.

Werken in het groen

Staatsbosbeheer vervult als grootste natuurbeheerder van Nederland ook een maatschappelijke rol. Zo werkt de organisatie op diverse locaties met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werken in en met het groen is voor hen een uitgelezen omgeving om in een prikkelarme omgeving in hun eigen tempo werkervaring op te doen.