Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Dierenartsen adviseren over uitvoering bijvoeren grote grazers Oostvaardersplassen


De provincie Flevoland heeft Staatsbosbeheer gevraagd om twee onafhankelijke dierenartsen mee te laten kijken bij het bijvoeren van de grote grazers in de Oostvaardersplassen. Zij gaan samen met de dierenarts van de Oostvaardersplassen de uitvoering van het bijvoeren monitoren en evalueren. Indien nodig zullen zij aanvullend advies geven over de uitvoering van het bijvoeren in de komende weken.

Voorjaarsstand

Op 1 maart 2018 heeft de provincie Flevoland Staatsbosbeheer gevraagd om de grote grazers tijdelijk bij te voeren. Dat besluit werd genomen op basis van de maatschappelijke bezorgdheid in deze koude periode, de zorgen over de openbare orde en omdat de herkomst van het illegale voer onbekend was. Dat leverde gevaar op voor de dieren. Vlak daarna is besloten het bijvoeren te continueren totdat er natuurlijke groei is in het gebied omdat bijvoeren de spijsvertering van de dieren vervroegd in de voorjaarsstand heeft gebracht.

10 locaties

Inmiddels zijn er tien plekken in het gebied waar dagelijks hooi wordt geplaatst. De plekken worden dagelijks gemonitord.

Meer informatie