Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Cultuur snuiven op Open Monumentendag


In het 2e weekend van september zijn de Open Monumentendagen; één van de grootste culturele evenementen van Nederland. Op 10 en 11 september 2016 zijn duizenden monumenten door heel Nederland weer voor iedereen toegankelijk. Een uitgelezen kans om kennis te maken met het monumentale erfgoed van ons land. Ook Staatsbosbeheer doet mee: forten, bouwwerken, molens en natuurgebieden met een rijke cultuurhistorie zijn opengesteld voor bezoekers. En op verschillende plekken worden er extra activiteiten georganiseerd.

Boeren, burgers en buitenlui

Veel van onze monumenten zijn het verblijf geweest van mensen die werkten of ontspanning zochten in het buitengebied. Ze hebben een rijke geschiedenis van armoede, rijkdom en de totstandkoming van het omliggende landschap. Het thema van dit jaar ‘boeren burgers en buitenlui’ sluit hier naadloos op aan. De monumenten staan voor de historie van de plek en de verhalen van de bewoners of degenen die hier gebruik van maakten. Dat kunnen molens, buitenplaatsen, kerken, landgoederen, boswachterswoningen, boerderijen zijn maar ook forten en schaapskooien. Bekijk het overzicht van activiteiten tijdens Open Monumentendag bij Staatsbosbeheer.

Open Monumentendag

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement en trekt meer dan een miljoen bezoekers. Het is eveneens onderdeel van de European Heritage Days, die in bijna vijftig landen van Europa in september gehouden worden. Het is een bewezen, effectieve weg om mensen op grote schaal in contact te brengen met ons erfgoed. Daar draagt Staatsbosbeheer graag aan bij als beheerder van ruim 800 monumenten die ze koestert om te behouden en te beleven voor nu en de toekomst.

Gerelateerde nieuwsberichten

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten