Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Samen sterk: het werk van Staatsbosbeheer in 2016


Het Staatsbosbeheer jaarverslag 2016 is beschikbaar. Het bestaat uit een wettelijk verplicht deel en een publieksverslag. Die tweede is er in de vorm van een brochure (pdf) en als interactief beeldverhaal met daarin 8 voorbeelden van bijzondere samenwerkingen afgelopen jaar.

Jaarverslag

De kern van de Staatsbosbeheer-missie ‘Beschermen, Beleven en Benutten’, zoals afgeleid van onze wettelijke taak, wordt vertaald in de maatschappelijke ambitie om natuur dichtbij de mensen te brengen. De taken van Staatsbosbeheer zijn gericht op het beheer en de ontwikkeling van het kenmerkende groene erfgoed van Nederland met het oog op de vele belangrijke waarden die dit voor de samenleving vertegenwoordigt. De jaarstukken vormen de wettelijk verplichte publieke verantwoording. Bekijk het jaarverslag (pdf).

Publieksverslag

In het Publieksverslag 2016 is te lezen op welke werkvelden Staatsbosbeheer in het afgelopen jaar actief is geweest. Voorbeelden uit het hele land geven hier inkleuring aan. Dat verslag maken we omdat we het belangrijk vinden om te laten zien wat we doen, hoe we dat doen en: met wie. Niet voor niets heet het verslag Samen Sterk.

Het publieksverslag 2016 is beschikbaar als brochure (pdf). Maar ook in de vorm van een interactief beeldverhaal met daarin 8 voorbeelden van bijzondere samenwerking (tip: bekijk dit verhaal op desktop en met geluid aan).

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten