Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Center Parcs laat kinderen spelenderwijs kennismaken met natuur


Op vakantiepark Het Meerdal maakten Center Parcs en Staatsbosbeheer gistermiddag onder toeziend oog van kinderen en genodigden bekend samen te gaan werken. Op deze manier worden bezoekers van Center Parcs nóg dichterbij de natuur gebracht. Tijdens de bekendmaking werden hiervoor twee nieuwe activiteiten geïntroduceerd: ‘Het Kabouterpad’ en ‘Wannabe een Boswachter’.

Brede samenwerking 

Andres Neira de Back, Marketing Director Center Parcs Nederland, België en Duitsland: “Wij zijn erg trots op de samenwerking met Staatsbosbeheer. De missie van Staatsbosbeheer is zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de natuur. Daar kan Center Parcs zich alleen maar bij aansluiten. Heel mooi dat wij met deze samenwerking en de nieuwe activiteiten op Het Meerdal onze bezoekers nóg een stukje dichterbij de natuur kunnen brengen.”

Debbie Kamphuis, divisiedirecteur Staatsbosbeheer: “Staatsbosbeheer staat voor beschermen, benutten én beleven van natuur. We zien dit kabouterpad als een mooie eerste concrete stap in een brede samenwerking met Center Parcs. Het mooie is dat op verschillende plekken in Nederland onze gebieden aan elkaar grenzen. Dat biedt veel mogelijkheden om samen op te trekken.” 

Kabouterpad

Onderdeel van de samenwerking tussen beide partijen is de introductie van ‘Het Kabouterpad’ en ‘Wannabe een Boswachter’. Door heel het land biedt Staatsbosbeheer kabouterpaden aan. Met de introductie van het pad in Center Parcs Het Meerdal kunnen kinderen van 3 tot 6 jaar nu ook hier, gewapend met een rugzakje en een kaboutermuts op, en samen met hun ouders of grootouders een korte route lopen door de natuur. Onderweg luisteren zij naar een verhaal en doen zij kabouteropdrachten. 

Wannabe een boswachter

Voor kinderen tussen 4 en 10 jaar oud die ervan dromen om voor één dag een boswachter te zijn, gaat een wens in vervulling. Het Wannabe-activiteitenprogramma van Center Parcs - waarbij kinderen zich voor één dag inleven in een bepaald beroep - wordt namelijk uitgebreid met een nieuwe variant: Wannabe een Boswachter. Vooralsnog worden de activiteiten alleen in de vakantieparken Het Meerdal en Limburgse Peel aangeboden. Bovendien kunnen gasten onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer een excursie door Nationaal Park De Groote Peel volgen. Vertrekpunt is het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Ospel.