Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Noodzakelijk

Zorgt voor een goede werking van de website

Social

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Statistieken

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Naar buiten op Nationale Modderdag


Vandaag is het Nationale ModderDag. Dat betekent dat maar liefst 125.000 kinderen in de blubber gaan spelen en ontdekken wat modder ook al weer is; of wat je allemaal kunt doen met de combinatie van zand en water.

Activiteiten

Ook Staatsbosbeheer doet op verschillende locaties in het land mee aan ModderDag. Zo organiseren Staatsbosbeheer en Stichting Renkums Beekdal modderactiviteiten en kun je een moddertaart maken, modderkunst, moddermaskers van leem of heksensoep met …. modder. En gaan 150 kinderen van de buitenschoolse opvang in Zeeuws-Vlaanderen vanmiddag lekker kliederen en spelen met modder in het speelbos in Braakman-Noord.

Buiten is gezond

Het is wetenschappelijk aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Wanneer kinderen vies mogen worden, nemen bijvoorbeeld creativiteit, nieuwsgierigheid en kwaliteit van spel toe. Het is goed voor het concentratievermogen en kinderen leren beter omgaan met risico’s als vallen en uitglijden. En niet te vergeten: buitenspelen in een natuurrijke omgeving draagt bij aan een positievere houding en gedrag tegenover natuur en milieu.

Modderdag

In 2013 is ModderDag voor het eerst in Nederland georganiseerd. Vorig jaar deden in Nederland 110.000 kinderen op 2400 locaties mee. Dit jaar stijgt dit aantal naar 125.000 op 3000 locaties. Vanaf 2016 wordt de ModderDag georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.Het is een internationaal fenomeen. International Mud Day is ontstaan in Nepal om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in onder andere Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden.

Voor meer informatie kijk op www.modderdag.nl